ZAVIDLJIVA STAROST

Berlinski živalski vrt žaluje. Flamingo Ingo naj bi živel kar 75 let

Po besedah vodje berlinskega živalskega vrta je Ingo več kot zavidljivo starost dosegel po zaslugi kakovostne veterinarske oskrbe in optimalnega prehranjevanja.
Fotografija: Vendar pa Ingove starosti niso nikoli uradno potrdili. Fotografija je simbolična. FOTO: Valentyn Ogirenko, Reuters
Odpri galerijo
Vendar pa Ingove starosti niso nikoli uradno potrdili. Fotografija je simbolična. FOTO: Valentyn Ogirenko, Reuters

V berlinskem živalskem vrtu je v sredo poginil njegov domnevno najstarejši prebivalec, flamingo Ingo, ki naj bi bil ob smrti star za svojo vrsto precej nadpovprečnih 75 let. Iz napisa na obročku okoli Ingove noge, ki so ga odkrili pred nekaj leti, je namreč razvidno, da se je izvalil 23. junija 1948.

Novico o smrti flaminga je pozno v sredo na Instagramu sporočil živalski vrt. »Rožnati plamenec je v Berlinu živel od leta 1955 - prava legenda,« so zapisali v objavi, ki je naletela na precejšen odziv javnosti.

Pred nekaj leti so zaposleni v živalskem vrtu na obročku okoli Ingove noge odkrili napis, iz katerega je razvidno, da se je izvalil leta 1948 v Kairu. To pomeni, da je bil najstarejši prebivalec živalskega vrta, še starejši od gorile Fatou, ki se je skotila leta 1957.

Zavidljiva starost

Vendar pa Ingove starosti niso nikoli uradno potrdili, saj se drugi dokumenti, ki bi pričali o njegovi starosti, niso ohranili.

Flamingi sicer v naravi v povprečju živijo približno 30 let. Po besedah vodje berlinskega živalskega vrta je Ingo več kot zavidljivo starost dosegel po zaslugi kakovostne veterinarske oskrbe in optimalnega prehranjevanja. Nezanemarljivo vlogo je imelo seveda tudi dejstvo, da v živalskem vrtu nanj niso prežali naravni plenilci.

Preberite še:

image_alt
Novo rojstvo v Tropski hiši

image_alt
Živalski vrt prihodnosti ima tudi dinozavre

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije