O KRIVDI ZA SMRT ŠEFA PLAČANCEV

Beloruski samodržec o Putinu: »To je preračunljiv, zelo miren in preudaren človek«

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je prepričan, da ruski predsednik ni vpleten v domnevno smrt vodje ruske najemniške vojske Wagner Jevgenija Prigožina.
Fotografija: Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko. FOTO: Sputnik Via Reuters

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je prepričan, da ruski predsednik Vladimir Putin ni vpleten v domnevno smrt vodje ruske najemniške vojske Wagner Jevgenija Prigožina. Kot je dodal, pa pripadniki Wagnerja ostajajo v Belorusiji.

image_alt
To slovensko podjetje je bilo prvi lastnik letala, na katerem naj bi bil Prigožin

»Gre za preveč grobo, neprofesionalno delo,« je dejal Lukašenko glede ugibanj, ali bi lahko bil Putin vpleten v strmoglavljenja zasebnega letala v sredo, ko naj bi umrl Prigožin.

»Poznam Putina. To je preračunljiv, zelo miren in preudaren človek, tudi ko gre za sprejemanje drugih, manj težkih odločitev. Zato si ne morem predstavljati, da je bil Putin, da je Putinova krivda,« je dodal.

Krivdo zanika tudi Kremelj

Tudi Kremelj je danes zavrnil govorice, da naj bi odredili umor vodje ruske najemniške vojske Wagner. Špekulacije so označili za lažne in dodali, da te na Zahodu prihajajo iz določenega zornega kota.

image_alt
Putin končno komentiral Prigožinovo smrt, dogodek označil za tragedijo

Dva dni po domnevni smrti Prigožina okoliščine strmoglavljenja letala sicer še vedno niso povsem jasne. ZDA ocenjujejo, da je bil Prigožin verjetno na krovu, a za zdaj ne morejo potrditi, ali je letalo sestrelila raketa zemlja-zrak. Nekateri ameriški uradniki pa menijo, da je bil vzrok strmoglavljenja eksplozija na letalu.

Razbitine letala so danes sicer umaknili s prizorišča nesreče in jih odpeljali na preiskavo, je poročala ruska tiskovna agencija Ria Novosti.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije