»Žrtev nisem jaz, žrtve so ljudje na socialnem robu«

Pravnik Andraž Teršek se kljub neizvolitvi za ustavnega sodnika ne počuti kot žrtev političnih igric.
Fotografija: Andraž Teršek na javni predstavitvi za mesto sodnika ustavnega sodišča. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Andraž Teršek na javni predstavitvi za mesto sodnika ustavnega sodišča. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Pravnik Andraž Teršek se kljub neizvolitvi za ustavnega sodnika ne počuti kot žrtev političnih igric. »Jaz zaradi te neizvolitve nisem nikakršna žrtev. Žrtve so ljudje, ki živijo na socialnem robu. Žrtve so ljudje, ki vlagajo ustavne pritožbe na ustavno sodišče, pa jih to zavrača tudi v primerih, ko bi jih lahko ali celo moralo sprejeti,« je dejal.

Dogajanja Teršek ne dojema z razočaranjem. »Če bi bil izvoljen, bi opravljal svoje delo v malce drugačni obliki, z več moči in vpliva. Tako se bom pa vrnil k dosedanjemu delu,«je pojasnil v izjavi za medije po glasovanju v državnem zboru.

Preberite še: Andraž Teršek dobil rdečo luč, ne bo ustavni sodnik

V zvezi s posnetkom iz leta 2011, ki se je ravno v teh dneh pojavil na spletu in v katerem naj bi dopuščal prisilno menjavo oblasti, pa je Teršek danes za medije ponovil, da je šlo za cinizem, s katerim je želel opozoriti na to, kam bi lahko privedla preveč radikalna razprava na to temo. Želel je torej povedati ravno nasprotno od tistega, kar se mu očita, je pojasnil Teršek, ki dopušča možnost, da je prav to vplivalo na izid današnjega glasovanja.


Med nekaterimi poslanci se je pojavil tudi namig, da naj bi se Teršek udeleževal petkovih kolesarskih protestov, kar pa je ta zanikal. Kot je dejal, se protestov in demonstracij nikoli ni udeleževal, saj to ni njegov način dela in tudi v prihodnje ne bo.

Napovedal je, da se bo vrnil k svojemu delu, o tem, da bi se prijavil na razpis, ko bo ta ponovljen, pa še ni razmišljal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije