POKLON

ZPM Ljubljana Moste-Polje se je preimenovala: zdaj je Zveza Anita Ogulin in ZPM

Ogulinova se zaradi bolezni ni udeležila novinarske konference, je pa ponosna in hvaležna.
Fotografija: Anita Ogulin FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Anita Ogulin FOTO: Leon Vidic/delo

Humanitarna organizacija v javnem interesu Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje se je preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM, so v organizaciji danes pojasnili na novinarski konferenci. Preimenovanje v ničemer ne spreminja organiziranosti in dejavnosti organizacije, so še poudarili.

Organizacija je z ustanovitvijo programa Botrstvo v Sloveniji leta 2010 postala vseslovenska humanitarna organizacija. Kot navajajo v organizaciji, ima največje zasluge za to njena dolgoletna predsednica Anita Ogulin. Po besedah podpredsednice Alenke Petkovšek je Ogulinova z ekipo sodelavcev, donatorjev, partnerjev, botrov in podpornikov ustvarila organizacijo, kot jo poznamo danes.

»Člani upravnega odbora ZPM Moste-Polje smo že več let dobivali in tudi sami dajali pobude o spremembi in o tem smo dejansko veliko in velikokrat razpravljali in vedno znova prišli do enake odločitve, ki jo je aprila letos potrdila skupščina kot najvišji organ naše organizacije. Tako vam ponosno predstavljam odločitev, da se ZPM Moste-Polje preimenujemo v Zveza Anita Ogulin in ZPM,« je pojasnila.

Spreminja se samo ime, drugo ostaja enako

Sekretarka organizacije Tanja Petek je zatrdila, da novo ime ne spreminja njene organiziranosti ali delovanja. V organizaciji bodo tako še naprej vodili in razvijali programe za otroke, mladostnike in njihove starše. Prioriteta organizacije tako ostajajo enake možnosti otrok in mladostnikov ter zagotavljanje celostne pomoči družinam v stiski in opozarjanje na luknje v sistemu, ki onemogočajo bolj dostojno reševanje njihovih stisk, je zatrdila.

Kot je pojasnila Petkova, bodo v organizaciji spremembo imena in s tem povezane stroške financirali iz komercialnega programa letovanj in taborov za otroke, ki jih ponujajo.

Ogulinova, ki se novinarske konference zaradi bolezni ni udeležila, pa je v zvočnem posnetku izrazila ponos nad dosežki organizacije. »Z veliko častjo, z velikim priznanjem, veliko hvaležnostjo ter tudi ponižnostjo pa soglašam, da se moje ime doda imenu organizacije,« je še dejala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije