PRED DRŽAVNIM ZBOROM

Zgodil se je napad na našega poslanca, tudi pljunili so vanj

Obkolili so ga in ga pljuvali.
Fotografija: Jožef Horvat, Mihael Prevc in Danijel Krivec na izredni seji DZ 12. maja 2021. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Jožef Horvat, Mihael Prevc in Danijel Krivec na izredni seji DZ 12. maja 2021. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po seji državnega zbora (DZ) v sredo zvečer je Jožef Horvat, član NSi, zapustil hram demokracije. Tedaj so ga obkolili, mu zaprli pot in mu grozili. To so poročali v oddaji 24ur.  »Vpili so name in me spraševali, kako sem glasoval. Moj edini odziv je bil, da "tako kot vedno, po vesti" in "vsa moja glasovanja so vidna na spletnem portalu Državnega zbora". Agresivneži so mi zaprli pot, me obkolili, grozili "boš že plačal" in pljuvali vame. Ko sem dobil pljunek v obraz, sem se ustavil, agresivneži pa so mi končno sprostili pot,« je zapisal (nelektorirano) v pismu predsedniku DZ.

To pa naj ne bi bil edini napad ta teden, podobno izkušnjo naj bi doživela še poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti in poslanka Tadeja Šuštar. »Tudi sama sem bila deležna nasilja pred vhodom v DZ. Nasilje ostro obsojam in si želim varnosti za vse,« je zapisala na twitterju.

Zaradi dogodka je Zorčič danes popoldne sklical posvet z vodji poslanskih skupin, na katerem se so po besedah Zorčiča poenotili, da je treba režim varovanja v tem delu nekoliko spremeniti in izboljšati. 

Iz PU Ljubljana so za TV Slovenija sporočili, da so zaznali okoli 40 protestnikov, ki so ob odhodu ljudi iz DZ kršili javni red in mir. Proti trem je bil uveden prekrškovni postopek.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije