MIČNA

Zgodba Slovenca, ki je pomagal Ukrajinki na naši avtocesti, ganila vso Slovenijo

Še so dobri ljudje na svetu. Četudi človek o tem ob vojnih grozotah kar malo podvomi. A ravno ti trenutki so čas za dobroto, človekoljublje in pomoč. In zato, da pomagamo, ni treba veliko. Včasih je zlata vredna že samo prijazna beseda.
Fotografija: Ukrajinke na begu
Odpri galerijo
Ukrajinke na begu

To dobro ve tudi Anže, ki je s svojo potezo in zapisom na facebooku ganil širno Slovenijo. Na avtocestnem postajališču je opazil ukrajinsko registrsko tablico in v avtu Marijo s štirimi otroki. Spregovoril je z njo, ona pa mu je povedala svojo zgodbo. V Harkovu je z otroki spala v prostorih podzemne železnice, dokler se ni odločila za beg. Po petih dneh so prišli do Slovenije, blizu so že cilju v Italiji, kjer živijo njeni daljni sorodniki. Ponudil ji pomoč, se z njo pogovoril, ona pa se mu je zahvalila iz vsega srca.

»Štajerska avtocesta, vsa počivališča ob njej, so polna ukrajinskih žensk in otrok te dni. Če jih vidiš, jih lepo poglej, spregovori kakšno besedo, daj jim vedet, da so ljudje, da nam je mar! Verjemite mi, to potrebujejo najbolj!« je zaključil svoj zapis (nelektorirano), ki si ga lahko v celoti preberete TUKAJ!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije