NAVAL, KOT GA NISO PRIČAKOVALI

Velika želja po cepljenju: v Celju so jo uresničili vsem, sledi Krško

Že drugi dan cepljenja za nenaročene so porabili vse odmerke.
Fotografija: Zanimanje za cepljenje je v Celju preseglo vsa pričakovanja. FOTO: Bralka poročevalka
Odpri galerijo
Zanimanje za cepljenje je v Celju preseglo vsa pričakovanja. FOTO: Bralka poročevalka

Odziv prebivalcev Slovenije je bil v zadnjih dneh izjemen v Celju, kjer so v okviru ZD Celje organizirali cepljenje za nenaročene. Vsakdo je lahko tja prišel brez predhodne prijave, prihajali pa so iz celotne Slovenije. Popoldne je pred dvorano Golovec vladala prava norišnica, vrsta ljudi pa takšna, kot bi čakali za vstopnice za koncert. O tem smo že poročali, lahko si pogledate gnečo, ki jo je v video ujela naša bralka. Kot so nam povedali pri ZD Celje so cepili vse, ki so čakali. 


Četrtkovo cepljenje za nenaročene odpovedali

Po torkovem cepljenju je ostalo  sedem odmerkov cepiva podjetja Johnson & Johnson, v sredo, ko je bilo na vrsti cepljenje s Pfizerjevim, pa manj kot uri pošlo vseh 280 razpoložljivih  odmerkov. Zato so nadaljevali z odmerki Moderne, na voljo so imeli 770 odmerkov. Porabili so vse. Cepili so skoraj 1300 oseb, ki niso bile naročene. »Vse, ki so prišli, so danes cepili. Cepljenje nenaročenih je potekalo od 15. do skoraj 19. ure. Cepili so na devetih cepilnih mestih,« so povedali pri ZD Celje. 

Sporočajo še, da predvidenega četrtkovega cepljenja v Celju ne bo. 
 

image_alt
Slabe novice: virusa vse več, v zelenem predvidoma avgusta

V Krškem s cepivom Johnson & Johnsona

Bodo pa celjskemu zgledu sledili v Krškem. Cepljenje bo potekalo v šotoru na parkirišču za ZD Krško, kjer tudi sicer potekajo testiranja. Med 15. in 17. uro se bodo lahko posamezniki cepili s cepivom janssen brez predhodnega naročanja. »Za osebno identifikacijo morajo posamezniki imeti sabo slovensko kartico zdravstvenega zavarovanja ali slovensko osebno izkaznico,« sporoča cepilni center ZD Krško,

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije