Predstavitvena informacija

Že razmišljate ekologično?

Si upate sprejeti izziv, da boste letos uporabljali le trajnostne vrečke za večkratno uporabo? V Sparu  vas k takšnemu ekologičnemu razmišljanju spodbujajo in vam pomagajo na več načinov. Le skrb za okolje in ekološko ravnanje namreč vodita v zeleno prihodnost.
Fotografija: FOTO: Spar Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: Spar Slovenija


Izberite svojo novo nakupovalno sopotnico v Sparu
Trajnostni razvoj, ekološka in družbena odgovornost so pomembna vodila pri poslovanju podjetja Spar Slovenija. To upoštevajo na vseh področjih poslovanja in razvoja, k ekologičnemu razmišljanju pa spodbujajo tudi svoje kupce. Še posebej so dejavni na področju ponudbe okolju prijaznih, trajnih vrečk za večkratno uporabo.
 
  • Ponudili so novo SPAR mrežasto vrečko za kupovanje sadja in zelenjave. Je priročna, namenjena večkratni uporabi in pralna. Izdelana je iz materiala, ki je nastal z reciklažo plastenk in je na voljo v dveh velikostih.
  • Spar ponuja tudi biorazgradljivo vrečko iz koruznega škroba. Lahko jo kompostirate ali uporabite za BIO odpadke in odvržete v rjavi zabojnik, saj se razgradi na okolju prijazen način.
  • V okviru trajnostne strategije podpirajo razvoj novih, okolju prijaznih izdelkov. Primer je biorazgradljiva mrežica (iz rastlinskih celuloznih vlaken) ali biorazgradljiva zaščitna folija (iz koruznih storžev), v kateri so pakirani izdelki SPAR Natur*pur.
  • Spodbujajo vas, da uporabite svojo vrečko, košaro ali drugo embalažo, tudi na hitri blagajni.

Z uporabo »zelenih«, trajnostnih vrečk za večkratno uporabo skrbite za ohranjanje čistejše narave in lepšo prihodnost. Le pozabiti jih ne smete vzeti s seboj. K sreči jih lahko zložite in shranite v torbico, nahrbtnik ali avto. Tako bodo vedno z vami in pripravljene na uporabo.


Akcija »Očistimo reke« se nadaljuje tudi letos

V okviru projekta Razmišljaj ekologično Spar Slovenija čisti slovenske reke – že tretje leto zapored. Akcijo so poimenovali Očistimo reke, skupaj s potapljači lokalnih potapljaških zvez pa so do danes očistili že 5 slovenskih rek. Letos bodo na vrsti še Drava, Ljubljanica in Blejsko jezero.


Zase in za okolje poskrbite tudi z nakupom BIO izdelkov

Ste vedeli, da so BIO izdelki dobri za vas in prijazni do narave? Pridelani so tako, da ne izčrpavajo naravnih virov (tal, vode) in ne obremenjujejo okolja, obenem pa so kakovostni in seveda okusni. V Sparu jih ponujajo že več kot 1.300. Da jih boste v trgovinah lažje našli, so vsi označeni z zeleno oznako »izberi BIO«.

Spar Slovenija vas vabi, da skupaj z njimi tudi vi razmišljate ekologično. Izberite BIO izdelke, v trgovino se odpravite s svojo vrečko ter prispevajte pomemben delček v mozaiku do zelene prihodnosti.

FOTO: Spar Slovenija
FOTO: Spar Slovenija

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije