V PONEDELJEK

Zdravniki vladi očitajo, da se spreneveda v škodo bolnikov: »Stavke si v resnici ne želimo in je skrajni ukrep«

Zdravniki in zobozdravniki bodo v ponedeljek začeli stavko, ki bo trajala do preklica.
Fotografija: Zdravniki in zobozdravniki bodo v ponedeljek začeli stavko, ki bo trajala do preklica.FOTO: Blaz Samec
Odpri galerijo
Zdravniki in zobozdravniki bodo v ponedeljek začeli stavko, ki bo trajala do preklica.FOTO: Blaz Samec

Vlada se pri pogajanjih s Fidesom po besedah članice stavkovnega odbora sindikata Ane Line Vodušek spreneveda in ne izpolnjuje že potrjenih zavez. Zdravniki in zobozdravniki bodo v ponedeljek začeli stavko, ki bo trajala do preklica, je potrdila. Odgovornost za stavko je pripisala vladi, ki da nadaljuje razgradnjo zdravstvenega sistema.

image_alt
Fides odločno: Stavka v ponedeljek bo

»Stavke si v resnici ne želimo in je skrajni ukrep. Menimo, da je za stavko odgovorna vlada, ker ni uresničila svojih podpisanih in potrjenih zavez,« je v današnji izjavi za javnost izpostavila Vodušek.

Sprenevedanje v škodo bolnikov

Po njenih besedah gre pri pogajanjih za sprenevedanje v škodo bolnikov. »Vladni predlog, ki so nam ga poslali, ne vodi v glavno našo stavkovno zahtevo - vzpostavitev zdravstvenega sistema za vse,« je bila jasna.

Med samo stavko bodo redno potekali tudi stavkovni zbori. »Pomembno je, da se stavke lahko oziroma sme udeležiti vsak zdravnik in zobozdravnik Slovenije in se lahko stavki priključi kadarkoli. Dejanskega števila stavkajočih ne vemo,« je pojasnila. So pa v sindikatu prepričani, da bo udeležba velika.

»Upamo, da nas bodo podprli tudi ostali zaposleni v javnem zdravstvu. Na tem mestu sodržavljane prosim za razumevanje, ker če ne bomo mi skupaj stopili, bo slabo za vse nas. Zavzemamo se za dostopno in kakovostno javno zdravstvo za vse,« je sklenila Vodušek.

image_alt
Poglejte, kaj sta med stavko zdravnikov počela Jenull, Keber in ostali iz civilne iniciative Glas ljudstva (FOTO)

Vlada je sicer danes Fides ponovno pozvala, naj zaustavi stavkovne aktivnosti ter nadaljuje iskanje kompromisa na pogajanjih skupaj z vladno pogajalsko stranjo. Ob tem so na ministrstvu za zdravje izpostavili, da vlada spoštuje podpisane zaveze iz stavkovnega sporazuma.

Fides se bo z vlado zopet sestal v ponedeljek ob 12. uri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije