NAGRADNI NATEČAJ

Zaslužite s korono

Turizem Miren - Kostanjevica in Občina Miren - Kostanjevica sta objavila nagradni natečaj za literarne prispevke, ki bodo ubesedili občutke in razmišljanje, povezane s pandemijo in vizijo drugačne prihodnosti.
Fotografija: Pomnik in razgledni stolp na Cerju Foto: visitkras.info
Odpri galerijo
Pomnik in razgledni stolp na Cerju Foto: visitkras.info

Koronavirus je med nami – kot nepovabljen gost, na katerega nismo bili pripravljeni. Povsem je spremenil naš vsakdanjik, počutje, prioritete in vrednote. Svet nikoli več ne bo enak. Kako se počutimo ob nemoči, nezmožnosti obvladovanja razmer ali predvidevanja prihodnosti? Nekatere prevevata tesnoba in strah zase, za svojce, za planet, drugi razumejo okoliščine kot priložnost, da postavimo temelje za drugačen, boljši svet.


»V razmerah, ko nas premetavajo vse sorte čustev in je srce močnejše od razuma, se običajno rojevajo najboljše zgodbe. Da bi jih ujeli v trenutkih najglobljih občutkov, povezanih s pandemijo in vizijo drugačne prihodnosti, smo s Turizmom Miren - Kostanjevica zasnovali literarni natečaj. Vse, ki imajo afiniteto do pisanja, vabimo, da poprimejo za pero ter ubesedijo svoja čustva in razmišljanje o spremembah, ki jih je v naš vsakdanjik vnesel covid-19. Literarna dela, misli, poezija, zgodbe in pravljice bodo trajen spomin na to zahtevno obdobje, ki ga bomo delili z mlajšimi generacijami, in ne nazadnje opomin, ki bo narekoval naša dejanja v prihodnosti,« je v popotnici natečaju povzel župan občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar.

Vlogo žirantov so prevzeli odlični predstavniki slovenskega literarnega prostora Feri Lainšček, Boris A. Novak, Tone Partljič in Darinka Kozinc, ocenjevali pa bodo štiri kategorije prispevkov, to so aforizem, poezija, proza in pravljica.


Natečaj se je začel aprila in se bo končal septembra. Sodelujoči literarne izdelke oddajo prek spletne strani www.mirenkras.si/natecaj. Najboljša dela v posamezni kategoriji po mnenju žirije bodo nagrajena s finančnimi nagradami v višini 200 evrov neto in priznanji. Slavnostni podelitvi bodo sledili tematski literarni večeri v Pomniku miru na Cerju in knjižna izdaja najboljših del. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije