ZASTOJI

Za vikend na pot ali izlet? Premislite še enkrat

Na slovenskih cestah je konec tedna pričakovati izredno gost promet. 
Fotografija: Prometnoinformacijski center opozarja na večje zastoje ta konec tedna. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Prometnoinformacijski center opozarja na večje zastoje ta konec tedna. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Ta konec tedna je pričakovati gost promet predvsem od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Začenjajo se šolske počitnice na Madžarskem in Hrvaškem. Podobne zgostitve prometa v obratni smeri je pričakovati v nedeljo, predvsem v popoldanskem času, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra.

V soboto in nedeljo je poleg zastojev na mejnih prehodih s Hrvaško, predvsem na mejnem prehodu Gruškovje in mejnih prehodih v Istri, pričakovati tudi zastoje pred predorom Karavanke.

Kolesarska dirka po Sloveniji

Do 17. junija poteka kolesarska dirka po Sloveniji v petih etapah na relacijah: Lendava–Murska Sobota (predvčerajšnjim), Maribor–Rogaška Slatina (včeraj), Slovenske Konjice–Celje (danes), Ljubljana–Kamnik (jutri), Trebnje–Novo mesto (pojutrišnjem). V nedeljo, 17. junija, bosta med 11. in 15.30 zaprta priključka Trebnje vzhod in Novo mesto zahod.

Voznike opozarjajo na previdno vožnjo na območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Log, Postojna in Torovo.

Po vsej državi pričakujte številne zapore

Zaradi nujnih vzdrževalnih del je predvidena popolna zapora desne cevi predora Šentvid na odseku Šentvid–Koseze v smeri Kranj–Ljubljana v ponedeljek, 18. 6., od 20. ure do torka, 19. 6., do 5. ure, v torek, 19. 6., od 20. ure do srede, 20. 6., do 5. ure in v sredo, 20. 6., od 20. ure do četrtka, 21. 6., do 5. ure.

Zaprta bo tudi priključna cev s Celovške ceste v času zapore. V času popolne zapore bo promet preusmerjen preko priključka Ljubljana Šentvid po Celovški cesti in priključka Ljubljana sever nazaj na hitro cesto.

V petek, 15. junija, bo predvidoma po 20. uri popolna zapora hitre ceste med priključkoma Vipava in Selo v obe smeri. Predvidena je do ponedeljka, 18. junija, do 5. ure. Obvoz v času obnove bo po vzporedni cesti. Zaprti bodo uvoz Vipava proti Novi Gorici, priključek Ajdovščina v obe smeri in uvoz Selo proti razcepu Nanos.

Na odsekih Vransko–Trojane je v obe smeri predvidena popolna zapora priključkov Vransko in Trojane (izvoz in uvoz), v petek, 15. junija, od 12.30 do 13.30 zaradi kolesarske dirke po Sloveniji.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije