TRAGEDIJA NA DRAGONJI

Za smrt deklice kriva mama? V javnosti odmeva izjava državnega sekretarja

Mati je skupaj s tremi otroki nastanjena v azilnem domu v Zagrebu.
Fotografija: Reševanje iz Dragonje. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Reševanje iz Dragonje. FOTO: PU Koper

Slovenijo in Hrvaško pretresa smrt 10-letne turške deklice v reki Dragonji. Deklico je v četrtek zvečer odnesla narasla rekla, njeno truplo so danes našli na hrvaški strani meje, okoli dva metra pod gladino vode. V reševalno akcijo je bilo vključenih okoli 100 ljudi, iskali so jo tudi z brezpilotnimi letalniki. 

image_alt
Tragična vest: pogrešano 10-letnico našli mrtvo (FOTO)

Deklica je v četrtek padla z ramen svoje 47-letne matere, s katero sta tako skušali vstopiti v Slovenijo. Reševalno akcijo so začeli takoj. Kot poroča 24ur, so mater, ki so jo policisti rešili iz Dragonje, včeraj sprejeli v puljsko bolnišnico, od koder so jo že odpustili. Skupaj s tremi otroki, starimi 18, 13 in pet let, je zdaj nastanjena v azilnem domu.

image_alt
Nočna grozljivka v reki Dragonji, 10-letne deklice še niso našli (FOTO in VIDEO)

V javnosti je sicer včeraj precej prahu dvignila izjava državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Boža Predaliča. Ta je namreč dejal, da je za smrt deklice odgovorna mati. Kot je povedal, po njegovem mnenju »tu ne gre za krivdo ministrstva niti slovenske vlade. Ne bi rad bil kritičen, ampak gre za neodgovornost matere, ki se je v takšnih okoliščinah spuščala v vodo z majhnimi otroki.«

Državljani Turčije za vstop v EU (in s tem tudi Slovenijo) sicer ne potrebujejo niti vizuma. Zato ni jasno, zakaj je turška družina poskušala v Slovenijo priti po ilegalni poti. Iz Turčije je sicer proti letališču Brnik vsak teden kar pet rednih letov letal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije