PRETRESLJIVE PODROBNOSTI

Nočna grozljivka v reki Dragonji, 10-letne deklice še niso našli (FOTO in VIDEO)

Velika reševalna akcija slovenskih in hrvaških policistov.
Fotografija: Reševanje iz deroče Dragonje. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Reševanje iz deroče Dragonje. FOTO: PU Koper

Koprski policisti so sporočili pretresljive podrobnosti četrtkove reševalne in iskalne akcije v naselju Puče. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so bili v četrtek malo po 20. uri obveščeni, da je občan na Dramcu opazil skupino oseb, ki poskušajo preplavati reko Dragonjo in tako nelegalno prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo. Na kraj so bili takoj napoteni štirje policisti PP Piran, zatem pa še dva vodnika službenih psov.

Na kraju so opazili žensko, ki se je na sredini reke Dragonje držala za drevo. S hrvaške strani je na tem delu zelo težek pristop, poleg tega je bila reka visoka in deroča, zato je hrvaški varnostni organi niso mogli potegniti iz vode. Na slovenski strani sta bila v tem času bila njena otroka, stara 18 in pet let. Na hrvaški strani je policist že stopil v vodo in poskušal ženski pomagati.

Policista privezali, da ga deroča reka ni odnesla

Ker je bila voda deroča in sta bila tako ženska kot tudi hrvaški policist na koncu z močmi, se nista mogla več vrniti na rečni breg. Zaradi tega je v pomoč v deročo reko skočil policist PP Piran. Vodnika službenega psa sta policistu okoli pasu privezala sledilno vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi reke. Uspelo mu je priti do ženske in hrvaškega policista ter ju pomagal spraviti na kopno. V tem so s hrvaške strani prinesli tudi lestev, s katero so pomagali spraviti žensko iz vode. Pri reševanju je pomagal tudi občan, ki je bil še vedno na kraju dogodka. Ko so prišli do roba reke, so vsi pomagali ženski iz vode, zatem so jo gasilci na nosilih odnesli do njihovih vozil in nato do reševalnega vozila.

Iščejo deklico, ki jo je ženska nosila na ramenih

Izkazalo se je, da je 47-letna državljanka Turčije mati dveh otrok, ki sta bila že na slovenski strani, njen tretji otrok, star 13 let, pa še na hrvaški. Ker je šlo za dogajanje in reševanje na mejni črti, so bili vsi združeni in vrnjeni na Hrvaško.

V nadaljnjem postopku pa so policisti ugotovili, da je bil poleg zgoraj omenjenih še en otrok, ki ga je imela mati na ramenih med prečkanjem reke. Padel je v vodo, tok pa ga je odnesel po strugi navzdol. Gre za 10 let staro deklico. Nemudoma se je začela reševalna akcija. V njej so sodelovali sedem policistov, dva vodnika službenega psa in 20 gasilcev, ki so še ponoči pregledali območje ob reki Dragonja, vendar otroka niso našli. Danes se iskanje nadaljuje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije