POMOČ TERORISTOM?

Janša spet udaril: tokrat o slovenski levičarski sceni, ki da podpira Hamas

Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) je naša država namenila 500.000 evrov, je potrdila vlada.
Fotografija: Janez Janša in Ismail Haniyeh. FOTO: Voranc Vogel/Mohammed Salem Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša in Ismail Haniyeh. FOTO: Voranc Vogel/Mohammed Salem Reuters

Slovenija bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) namenila 500.000 evrov, je na današnji seji potrdila vlada. Z odločitvijo o nadaljnjem financiranju UNRWA se je vlada odzvala na poziv generalnega sekretarja ZN Antonia Guterresa, ki je mednarodno skupnost pozval, naj zagotovi kontinuiteto delovanja te ključne agencije za zagotavljanje humanitarne dejavnosti v Gazi.

Kot je opozorila vlada, namreč pomanjkanje sredstev UNRWA predstavlja tveganje za popoln zlom humanitarnega sistema - tako v Gazi kot na Zahodnem bregu ter v begunskih taboriščih v Jordaniji, Libanonu in Siriji.

image_alt
Izraelski premier ukazal pripravo načrtov za evakuacijo civilistov iz Rafe

V luči obtožb o sodelovanju 12 zaposlenih pri UNRWA v napadu palestinskega islamističnega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra, ki jih trenutno preiskuje neodvisna komisija pod vodstvom nekdanje francoske zunanje ministrice Catherine Colonna, je vlada izrazila pričakovanje, da bosta tako UNRWA kot širši sistem ZN ustrezno ukrepala v procesu revizije in preiskave.

Janša: Ne bi presenetilo, če bi tudi dokazi o povezavah s posamezniki iz slovenske levičarske scene, ki odkrito podpira Hamas

To vladna odločitev je razjezila prvaka SDS. Janez Janša je tako na omrežju X ocenil, da je to zrelo za kazensko ovadbo odgovornih.

Vodja Hamasa Ismail Haniyeh. FOTO: Mohammed Salem Reuters
Vodja Hamasa Ismail Haniyeh. FOTO: Mohammed Salem Reuters

» Podpiranje terorizma je kaznivo dejanje. Ne glede na izgovore. Celo

Evropska komisija  je ustavila financiranje UNRWA, sama UN pa izvaja preiskavo. Računalniški center #HAMAS se je nahajal v tunelu neposredno pod sedežem UNRWA v Gazi, priklopljen na njihov internet in elektriko. Izrael je zasegel serverje z neposrednimi dokazi o teroristični aktivnosti te agencije ZN ter obilo drugih podatkov. Ne bi presenetilo, če bi bili med njimi tudi dokazi o kakih neposrednih povezavah s posamezniki iz slovenske levičarske scene, ki odkrito podpira HAMAS in ga financira tudi še potem, ko so ga vsi “jedrni” prenehali

Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel
Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije