EVROPSKE VOLITVE

VIDEO: Znani Slovenci razkrili, zakaj gredo na volitve

»Tokrat grem volit,« pravijo Tanja Skaza, Mitja Petkovšek, Jurij Zrnec, Aleksander Zalaznik, Maruša Majer in Gojmir Lešnjak Gojc.
Fotografija: Jurij Zrnec. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Jurij Zrnec. FOTO: Mediaspeed

LJUBLJANA – Evropske volitve že trkajo na vrata in na vest slovenskih volivcev trkajo tudi znani Slovenci, ki poskušajo na najrazličnejše načine v preteklosti nekoliko zaspane volivce prebuditi iz sna. »Želimo izkoristiti moč pristnih pogovorov med ljudmi in povezati državljane po vsej Sloveniji, ki bodo spodbujali ljudi k udeležbi na volitvah 26. maja in se s tem zavzeli za načelo demokracije – za priložnost, da vsi soodločamo, v kakšni Evropi želimo živeti,« so zapisali iz pisarne Evropskega parlamenta in objavili videoposnetek znanih Slovencev, ki pozivajo na volitve.


Podjetnica Tanja Skaza, športnik Mitja Petkovšek, igralec Jurij Zrnec, gospodarstvenik Aleksander Zalaznik, igralka Maruša Majer in igralec Gojmir Lešnjak Gojc so sporočili, da gredo volit za »lepo in čisto Evropo«, »za sodelovanje«, »za boljši jutri otrok«, »za konkurenčnost Evrope«, »za podiranje meja«.

Strinjajo se, »da tokrat ni dovolj le upanje v boljšo prihodnost«, zato pozivajo na volitve 26. maja, da vsi prevzamemo odgovornost za Evropo, ki si jo želimo. In kakšno si želite vi? Odgovorite v komentarjih pod člankom.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije