Vesela novica iz ljubljanskega živalskega vrta (FOTO)

Na praznični ponedeljek vrata spet odpira ljubljanski živalski vrt.
Fotografija: Ganga že pričakuje obiskovalce. FOTO: ZOO Ljubljana
Odpri galerijo
Ganga že pričakuje obiskovalce. FOTO: ZOO Ljubljana

Iz živalskega vrta so sporočili, da se veselijo obiskovalcev. Vnovično odprtje je po njihovih navedbah posledica tega, da epidemijo novega koronavirusa Slovenija dobro obvladuje, tudi zaradi občanov, ki se držijo predpisanih pravil in tako preprečujejo širjenje okužbe. Obiskovalce pozivajo, da se zato tudi ob obisku živalskega vrta držijo vseh uradnih navodil, poleg teh pa še nekaterih posebnih, ki veljajo v ZOO Ljubljana.

Zaprti ostajajo igrišča in nekateri drugi prostori

Iz preventivnih razlogov ostajajo za obiskovalce zaprti otroška igrišča, vivarij, notranji prostor slonice Gange, otroški živalski vrt, kmečka bajta, pot mimo šimpanzov proti tigrom ter notranji prostor šimpanzov. Vseskozi je treba vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tako pred blagajno, sanitarijami in trgovino kot tudi na sprehodu po samem vrtu. Obiskovalci morajo biti pozorni tudi na higieno rok in kašlja in upoštevati navodila zaposlenih. V živalskem vrtu so na številna mesta postavili razkužilnike za roke.
FOTO: ZOO Ljubljana
FOTO: ZOO Ljubljana

Vseeno pa v živalskem vrtu obiskovalce pozivajo, naj prihajajo tisti brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov. Obrazne maske so obvezne v notranjih prostorih, kot so sanitarije, ZOO trgovina ter ob domovanju šimpanzov, drugod pa so priporočljive. Trgovina in okrepčevalnica bosta poslovali skladno s sprotnim sproščanjem državnih ukrepov. Obiskovalce prosijo tudi, da obisk izkoristijo za sprehod in opazovanje živali ter ne posedajo ali se v večjih skupinah zadržujejo na enem prostoru. Zato so označili krožno smer ogleda, ki se je morajo držati. Krajša pot poteka mimo zeber in slonice, daljša pa mimo medvedov v zgornji del živalskega vrta. Zaposleni bodo večkrat dnevno poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci, omogočili pa so tudi vstop in izhod iz živalskega vrta brez dotikanja vrat.
FOTO: ZOO Ljubljana
FOTO: ZOO Ljubljana

Ker so za okužbe, ki bi jih lahko nanje prenesli ljudje, najdovzetnejši primati, zaposleni v živalskem vrtu prosijo obiskovalce, da se v teh dneh brez izjem držijo pravil o izogibanju dotikanja in hranjenja živali. Hranjenje živali in izobraževalni programi namreč še nekaj časa ne bodo potekali, si bodo pa obiskovalci lahko pogledali letošnje mladiče. To so mala zebra Sanaa, mladič dvogrbe kamele Zaya, mladiči divje svinje, indijskega ježevca, mar, muflonov in kenguruja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije