NAPAD NA DOM

Državna tožilka se po incidentu ne počuti dobro, Golob jasen: to je napad na državo

Neznanci so v hišo državne tožilke odvrgli tri molotovke. Zakaj, še ni jasno.
Fotografija: FOTO: Bitsandsplits Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Bitsandsplits Getty Images/istockphoto

V nedeljo, 25. februarja, se je zgodil varnostni incident na domu državne tožilke, ki je zaposlena na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru. Danes je pred novinarje in kamere stopila začasna vodja vrhovnega državnega tožilstva Mirjam Kline in pojasnila, da napad na njen dom razumejo kot napad na celotno državno tožilstvo. 

»V ponedeljek smo bili obveščeni o napadu. Z vidika varovanja in preiskovanja dogodka se zdaj s tem ukvarja policija. Nasilno dejanje nočnega napada na domovanje državne tožilke obsojamo in razumemo kot poskus vplivanja na njeno delo. To je napad na celotno državno tožilstvo,« je dejala. 

Nič še ni jasno

Neznanec je v zgodnjih jutranjih urah v hišo odvrgel tri steklenice z vnetljivo snovjo – molotovke. »Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS nasilno dejanje napada na domovanje državne tožilke ostro obsojamo, še zlasti če je povezano z opravljanjem njenega poklicnega dela,« so zapisali v prvem odzivu, danes pa so še dodali, da sodelujejo s policijo in upajo, da bo napad čim prej raziskan, storilec pa prijet.

Mirjam Kline je še dejala, da razlogi za napad še niso jasni. Prav tako ne morejo vedeti, ali je bil povezan z njenim delom ali ne. Na vprašanje, kako se počuti napadena državna tožilka, pa je odgovorila, da se oškodovanka ne počuti dobro, a je odločena, da bo nadaljevala svoje delo. Pričakuje tudi, da bo dejanje raziskano in da bo storilec v primeru kaznivega dejanja prijet. 

Obsodba Goloba

Predsednik vlade dr. Robert Golob ostro obsoja vsakršne grožnje ali nasilje. Napad nad državno tožilko je napad na pravosodje, je napad na državo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije