PO POPLAVAH

V tem podjetju ne bo božičnice? Zaposleni in poslanec Prednik razburjeni

Poslanec Jani Prednik je danes zapisal, da ima neuradne informacije, da božičnica vseeno bo nakazana.
Fotografija: Jani Prednik. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Jani Prednik. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Med zaposlenimi v skupini SIJ (Slovenska industrija jekla) na Ravnah vlada nezadovoljstvo, saj so dobili obvestilo, da letos ne bo izplačila božičnice. Razburjen je tudi koroški poslanec Jani Prednik, ki je dejal, da je neizplačilo božičnice v Skupini Sij »sramota in norčevanje«.

»Najbolj kruta oblika norega kapitalizma v srcu Koroške, na Ravnah. Edini razlog za neizplačilo je požrešnost tujega lastnika,« je ob dokumentu, ki ga je Skupina SIJ posredovala zaposlenim, na facebooku zapisal Jani Prednik.

Zapisal je, da so mu danes odgovorili iz Skupine Sij. »Vodstvu SIJ-a se zahvaljujem za odgovor in predstavitev vseh aktivnosti ter poslovnih uspehov. Pogrešam pa navedbo aktivnosti, s katerimi so poskrbeli za izboljšanje statusa zaposlenih, predvsem tistih delavcev, na katerih sloni vsa njihova industrija,« je navedel

Božičnica vseeno bo?

Prednik meni, da »odgovor SIJ-a nakazuje na dejstvo, da bi v teh okoliščinah kljub vsemu lahko izplačali božičnico«. Bi bilo pa izplačilo v začetku novega leta. Hkrati kot poslanec pravi, da ima neuradne informacije, da bodo tudi podjetja, ki so bila v avgustovski ujmi močno prizadeta, božičnico kljub temu izplačala.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije