SKORAJ ŠESTURNA SEJA SVETA

Počivalšek napovedal prenovo stranke, Sluga in Zorčič sejo zapustila brez besed (VIDEO)

Na svetu stranke SMC so sprejeli dva ključna sklepa, je dejal Počivalšek.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel

Prvak SMC Zdravko Počivalšek je po današnji seji sveta stranke, ki je trajala skoraj šest ur in na kateri so razpravljali o nadaljnjih korakih stranke, medijem povedal, da so imeli dolgo in odkrito razpravo. Kot je dejal, so iskali rešitve in po njegovem mnenju znova dokazali, da se znajo poenotiti. Po besedah ministra ostajajo v obstoječi vladi, bodo pa prenovili stranko, saj je njihov cilj, da jo kot tako popeljejo na naslednje volitve.

Janja Sluga in Igor Zorčič sta sejo zapustila brez izjave. Tega Počivalšek ni želel komentirati.



V zadnjih dneh je v vrstah koalicijske SMC ponovno završalo, zato je bilo pričakovati napeto razpravo o aktualnih zadevah in nadaljnjih korakih v stranki. Počivalšek je sicer v sredo v javnem pismu pozval k širši razpravi o prihodnosti Slovenije.

image_alt
Analitik: Janši bo spodletelo tam, kjer ni pričakoval


Razprava o položaju Počivalška v vrhu stranke naj bi bila posledica nezadovoljstva nekaterih lokalnih odborov stranke z vlogo SMC v koaliciji, kritični naj bi bili tudi do predsednika stranke. Nekaj kritik pa naj bi letelo tudi na strankine ministre. Simona Kustec se bo sicer v ponedeljek v državnem zboru zagovarjala ob interpelaciji, ki jo je vložil del opozicije.

Seje sveta SMC se je udeležilo 33 članov od skupno 35.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije