FRANK ELERJEVA IN OŠTIR

Upravno sodišče odločilo glede dveh tožilcev, ki sta se pritožila

Upravno sodišče je zavrnilo zahtevo za začasno odredbo glede neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev.
Fotografija: Odločeno je. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Odločeno je. FOTO: Leon Vidic, Delo

Upravno sodišče je v četrtek zavrnilo zahtevo tožilcev Tanje Frank Eler in Mateja Oštirja glede zahteve za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Kot je danes sporočilo sodišče, zahteva za izdajo odredbe ni utemeljena. Tožnika nista izkazala potrebe po izdaji začasne odredbe, piše v sporočilu za javnost.

Frank Elerjeva in Oštir sta novo tožbo in zahtevo za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev vložila prejšnji teden. Tožbo sta vložila zoper sklep vlade, sprejet 27. maja, da se razveljavi postopek njunega imenovanja in ponovi razpis, ker da državnotožilski svet (DTS) ni dal na razpolago vsaj treh kandidatov za eno razpisano mesto, torej skupaj šest, ampak je vladi v potrditev predlagal samo dva – Frank Elerjevo in Oštirja. To po mnenju DTS ni v skladu z zakonodajo.

Upravno sodišče je sicer pred več kot enim mesecem zavrglo prvo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Tožnika sta namreč tožbo vložila prezgodaj, saj še nista prejela sklepa vlade o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. Po prejemu tega sklepa pa sta tožbo vložila ponovno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije