ŽALOSTNA VEST

Umrl Pahorjev očim, poklonil mu je ta ganljivi zapis

Bil je drugi mož mame nekdanjega predsednika Boruta Pahorja.
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Črt Piksi

Nekdanji predsednik Borut Pahor je na svojih družbenih omrežjih objavil čustven zapis v slovo drugemu možu njegove mame Jožku Martelancu. Po njegovih besedah je bil plemenit in dober človek, ki mu je hvaležen za vse, kar je naredil za njegovo mamo. Takole je zapisal:

»Poslovil se je Jožko Martelanc, čudoviti človek plemenitega značaja, velika dobričina. Bil je drugi soprog moje mame, zanjo je prelepo skrbel skoraj 40 let. Sprva sta se srečevala na pokopališču, ko sta rože nosila na grob vsak svojega preminulega partnerja, njuna groba sta zelo blizu. Potem sta rože nosila drug drugemu. Potem sta se poročila in jaz sem bil mamina poročna priča. Jožko je prevzel vso skrb za mamo in v njegovem naročju je bila srečna do zadnjega dne. Zdaj je prišel njegov čas. Dragi Jožko, pošiljam ti srčne pozdrave hvaležnosti in občudovanja v nebesa, saj kam bi sicer šle duše dobrih ljudi.«

Spomnimo, da je mama Boruta Pahorja umrla leta 2020, in sicer v 83. letu starosti. Tudi takrat je nekdanji predsednik preminuli poklonil ganljive besede in sledilcem zaupal, da se je vse življenje bal, kdaj se bo zgodilo, da mu bo umrla mama. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije