SMRDI PO ZAŽGANEM

»Turisti bežijo z Obale,« pravi prebivalka Portoroža, v turističnem združenju pa ...

Zaradi dima in iz strahu pred novimi požari naj bi nekateri turisti predčasno zapustili počitniške kapacitete.
Fotografija: Vonj po zažganem se širi po slovenski in hrvaški Istri. Ozračje je megleno. FOTO: bralec Marko
Odpri galerijo
Vonj po zažganem se širi po slovenski in hrvaški Istri. Ozračje je megleno. FOTO: bralec Marko

Oglasila se nam je bralka iz Portoroža, ki pravi, da so nekateri turisti iz strahu pred požari, zaradi smradu po zažganem in povišanih vrednosti škodljivih delcev v zraku predčasno zapustili počitniške kapacitete. Naj ljudje omejijo svoje aktivnosti zunaj, kar vključuje tudi plavanje, opozarja Nijz. Če se bodo požari nadaljevali, bodo obalna mesta zagotovo bolj izpraznjena, a za zdaj se zdi, da to še ne drži, pa pravijo v Turističnem združenju Portorož (TZP).

Na naše vprašanje, ali govorice, da turisti predčasno zapuščajo dopustovanje, iz TZP odgovarjajo: »Zaenkrat nimamo informacij o odhodih turistov zaradi dima. Pogled na portoroško plažo kaže, da je še vedno polna kopalcev, ki se ne pustijo preveč motiti. V naša TIC-a v Portorožu in Piranu do zdaj tudi nismo prejeli pritožb ali vprašanj na to temo

image_alt
Opozorilo Arsa: Ozon na Obali presegel opozorilno vrednost, ostanite doma

Tudi z občine Koper odgovarjajo, da niso zasledili bega turistov. »Mestna občina Koper in Turistično-informacijski center nista prejela nikakršnih informacij, da obiskovalci predčasno zapuščajo nastanitvene kapacitete zaradi gostega dima in povečanih koncentracij ozona. Destinacija Koper ima namreč zelo dobro razvito turistično ponudbo, ki je manj občutljiva na poletno vročino in je med obiskovalci prav tako priljubljena kot plavanje v morju. Dobre prometne povezave poleg tega omogočajo enodnevne izlete v bližnje kraje, kjer so temperature prijetnejše in zrak manj obremenjen z gostim dimom, ki v naše območje prihaja s Krasa,« pojasnujejo.

Zadušljivo tudi čez mejo v Umagu, Novigradu in Poreču

V megleno in zaudarjajoče jutro so se zbudili tudi v hrvaški Istri. Bralec Marko nam je pisal, da so se zbudili v zadušljivo ozračje. »Celoten Umag je zavit v dim, vse smrdi po zažganem,« je zapisal in poslal fotografije.

image_alt
Ljudje se dušijo v dimu, na Obali megličasto in zaudarjajoče (FOTO)

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali posnetek.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije