MARIBORSKA ŠOLA

Tretješolci ostali doma, učenec potrjeno okužen z novim koronavirusom

Učenci drugih razredov naj bi normalno obiskovali šolo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec, Delo

Potem ko se na zadnji majski dan število okuženih s koronavirusom ni povečalo, so včeraj v Sloveniji po neuradnih podatkih ugotovili dve novi okužbi (eno v osrednji Sloveniji, drugo v Podravju). Prisotnost novega virusa so potrdili pri dveh ženskah, starih od 45 do 54 let.


Odjeknila je tudi vest, da je bila okužba z novim koronavirusom potrjena tudi pri tretješolcu na Osnovni šoli Ludvika Pliberška Maribor. Zaradi tega so njegovi sošolci in razredničarka pristali v karanteni, medtem ko preostali učenci ostajajo v šoli. Večer poroča, da naj bi okužbo najprej potrdili pri mami tretješolca, danes pa še pri otroku. Simptomov naj ne bi kazal.


»Vsi si želimo, da naša šola ne bi bila prva, kjer se je pojavil posamičen primer, a smo že tukaj. Upoštevali bomo vsa navodila in priporočila ter se medsebojno obveščali kot do sedaj. Razumljivo je, da smo vsi zaskrbljeni, saj se le počasi navajamo na drugačen način življenja in dela, ki ga je povzročil virus in s tem postal del našega vsakdanjika. Želim, da bi nam s skupnimi močmi uspelo premagati tudi to izkušnjo in predvsem, da bi se vse dobro zaključilo za vse udeležene,« je zapisala ravnateljica šole Lidija Todorovič.

Konec maja je župan Maribora Saša Arsenovič mesto razglasil za covida prosto cono. STA je takrat poročala: »Ker je minilo 28 dni, ko med prebivalci Maribora ni bilo potrjene nove okužbe z novim koronavirusom, je župan sporočil, da je Maribor od danes uradno območje brez okužbe s tem virusom. Zadnjo okužbo so v tem mestu zabeležili 30. aprila.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije