NAPOVED

Takšne naj bi bile cene bencina in dizla od torka

Dizel naj bi se pocenil, 95-oktanski bencin pa spet podražil.
Fotografija: Dizel naj bi se pocenil, 95-oktanski bencin pa spet podražil. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Dizel naj bi se pocenil, 95-oktanski bencin pa spet podražil. FOTO: Leon Vidic/delo

Kot je znano, se regulirana cena litra 95-oktanskega bencina in dizla izven avtocestnega omrežja, določa vsak drugi torek. Kako bo torej s cenami goriv torej prihodnji torek?

Kot napovedujejo na Financah lahko pričakujemo drugo zaporedno podražitev bencina in sicer za približno dva centa na nekaj več kot 1,29 evra. Liter bencina bo tako pet centov cenejši kot pred letom dni, torej pred ukrajinsko vojno, so še dodali. 

Kaj pa dizel?

Ta naj bi se po napovedih pocenil in bo v torek liter stal 1,47 evra, oziroma približno dva centa manj kot doslej. Tako bi dizel stal približno toliko, kot je znašala maloprodajna cena sredi januarja lani, še dodajo na Financah. 

Cene bencina in dizla na servisih zunaj avtocest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro.

Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov. Ob tem so zunaj območja avtocest in hitrih cest marže trgovcev omejene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije