NA TEST

Tako se lahko v Ljubljani brez zdravnika naročite na PCR-test

Do nedavnega je veljalo, da pozitivne na test lahko pošlje le zdravnik, zdaj pa se lahko tisti, ki imajo pozitiven test za samotestiranje, sam prijavi.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

V minulih dneh je prišlo do spremembe pri napotitvi na PCR-test. Po novem se vse osebe, ki so imele pri samotestiranju na sars-cov-2 pozitiven rezultat, lahko same naročijo na odvzem. Kako to poteka? ZD Ljubljana pojasnjuje, da se je treba pred prihodom na Metelkovo, kjer poteka odvzem brisov, treba naročiti. Naročite pa se lahko na telefonski številki +386 31 619 359 ali +386 31 619 255. Ob naročilu je treba navesti osemmestno številko zdravstvene izkaznice. Ob tem v ZD Ljubljana še dodajajo, da nenaročenih oseb na PCR-testiranje ne bodo sprejemali. Ob prijavi navedejo tudi svojo mobilno telefonsko številko za obveščanje o rezultatih testiranja.

image_alt
Ste vedeli, kako lahko po novem pridete do PCR-testa?

Dodajajo, da bo testiranje zagotovljeno znotraj 24 ur in da morajo naročeni s seboj prinesti osebno in zdravstveno izkaznico. »Pred odvzemom osebe predložijo tudi dokazilo o pozitivnem rezultatu HAG, torej primerno zaščiteno testno ploščico (ob tem lahko pokažejo še fotografijo), ali izpolnjen evidenčni list zaposlenega. Osebe se PCR-testiranja obvezno udeležijo z zaščitno masko.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije