KAKŠNO VREME NAS ČAKA

Rumeno opozorilo: najprej bodo udarile nevihte, hidrologi svarijo

Danes in v petek lahko ob plohah in nevihtah narastejo hudourniki in manjše reke. Vikend bo sončen, v naslednjem tednu pa tudi do 35 stopinj Celzija.
Fotografija: Brežina reke Savinje. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Brežina reke Savinje. FOTO: Leon Vidic, Delo

Občino Zreče je v sredo prizadelo močno neurje. Padavine so bile tako silovite, da je voda odnesla nekaj škarp, ogrožala je mostove, reševati so morali hiše in garaže, smo poročali. Neviht pa na žalost še ni konec.

Vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso) so tako za danes kot jutri zaradi morebitnih neviht izdali rumeno opozorilo. Zaradi neviht danes ne velja za osrednjo in jugozahodno Slovenijo (ob morju je rumeno opozorilo vendar zaradi visokih temperatur, ki lahko vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije), jutri pa velja za celotno območje države z izjemo Obale, kjer bo zaradi pričakovane vročine.

Previdnost ni odveč

Arso pod rumenim obvestilom zaradi neviht opozarja: »Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.«


Kje so možna razlivanja. FOTO: Arso
Kje so možna razlivanja. FOTO: Arso

Kar se temperatur tiče, bodo danes najvišje dnevne od 27 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija. Jutro bo stopinjo, ponekod tudi dve hladneje, a še vedno vroče.

Kakšen bo vikend, kaj pa novi teden?

Zaenkrat kaže, da bo vikend lep, s temperaturami v soboto blizu 30 stopinj Celzija, v nedeljo pa marsikje tudi čez (ob morju do 34). 

Sončno vreme se bo nadaljevalo v novi teden (v jugozahodni Sloveniji se bodo temperature povzpele celo do 35 stopinj) in tako bo vsaj do četrtka, medtem ko nas v petek čaka manjša sprememba.

Naj opozorimo, da napovedi tako daleč vnaprej niso najbolj zanesljive, zato vremensko napoved redno spremljajte.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije