TRDO BODO DELALI

Ste slišali, kaj je Slovencem sporočil Golob po svetu stranke?

Golob je dejal, da ne bodo več dajali javnih obljub, ampak bodo trdo delali in javnost nato seznanjali z rezultati.
Fotografija: Po Golobovem mnenju zapletov v vladi ni. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Po Golobovem mnenju zapletov v vladi ni. FOTO: Jože Suhadolnik

V prihodnje se bodo tako posvečali izpolnjevanju zastavljenega programa, glavna prioriteta pa ostaja zdravstvo. Pri tem so po premierjevih besedah ključni trije zakoni, ki so bodisi že v parlamentarnem postopku bodisi v javni razpravi, in sicer zakon o digitalizaciji zdravstva, zakon o prenovi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, s katerim želi vladajoča koaliciji ukiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Poslanska skupina Svobode je sicer v zakonodajni postopek prav danes vložila novo besedilo predloga omenjenega zakona, a gre bo zagotovilih premierja zgolj za tehnične popravke, da bo zakon lažje izvedljiv. Kakšni so ti popravki, Golob danes ni želel pojasnjevati. »Ne bi zahajal v posamezne detajle, ker podrobnosti niso pomembne. Vse, kar šteje pri tem zakonu, je, da hočemo s 1. septembrom imeti dopolnilno zdravstveno zavarovanje iz rok zavarovalnic, to je edina stvar, ki šteje. Vse ostalo je tehnika, kako bomo do tja prišli,« je dejal v izjavi po seji sveta stranke.

Zatrdil je tudi, da bodo vse sile uperili v to, da bodo omenjeni trije zakoni na področju zdravstva sprejeti.

Se pa ob tem, kot kaže, obeta sprememba v komuniciranju največje vladne stranke. Prvak stranke je tako napovedal, da ne bodo dajali več obljub, ampak bodo javnost seznanjali z rezultati njihovega dela. »Mogoče ste bili do zdaj hvaležni, da smo dajali obljube, zdaj nam bodo pa ljudje raje hvaležni za rezultate. To je pomemben zasuk v načinu komuniciranja in se ga bomo držali, dokler se ga bomo lahko,« je zatrdil.

Usmerjeni so v prihodnost

Debata na seji sveta stranke se je sicer po Golobovih besedah vrtela tudi okoli sredine 14-urne razprave o interpelaciji vlade. Ob tem se je znova zahvalil stranki SDS, predlagateljici interpelacije, da so lahko »ponovno spoznali, zakaj smo v politiki in zakaj moramo v politiki vztrajati«. Zatrdil je tudi, da so v Svobodi enotni kot že dolgo ne.

Na Janševo napoved po zaključeni interpelaciji, da vlada ne bo zdržala do konca mandata, a da tudi predčasnih volitev ne bo, pa je Golob dejal, da zna to verjetno napovedati zgolj Janez Janša. V sredo smo po njegovih besedah večino časa poslušali razpravo o preteklosti, Gibanje Svoboda in koalicija pa sta zazrti v prihodnost. »Ljudje pričakujejo, da bomo delali za prihodnost, in ne, da bomo spali na lovorikah iz preteklosti«, je dejal. Ob prihajajoči obletnici prvega leta vlade pa je zatrdil, da zapletov v vladi ni.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije