SUNEK

Spet so se zatresla tla, že drugič v dnevu, potres so čutili tudi v prestolnici

Potres se je zgodil ob 19.34 uri.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Varunyu Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Varunyu Getty Images/istockphoto

Zvečer ob 19.34 uri so se že drugič v današnjem dnevu zatresla tla, in sicer tokrat 12 km SV od Jelšan.

Tresenje so čutili tudi v prestolnici. Bralka Marta nam je zaupala, da se je njena postelja začela nenavadno tresti in pozibavati. »Najprej sem pomislila, da se mi vrti, čez nekaj sekund pa mi je postalo jasno, da to ni vrtoglavica, temveč čisto pravi potres.«

Lokacija potresa FOTO: Arso
Lokacija potresa FOTO: Arso

Potresni sunek je imel po trenutnih informacijah  magnitudo 4,0, je razvidno iz objave na spletni strani Agencije RS za okolje. Ob 18.58 je bil izmerjen tudi šibkejši sunek 12 kilometrov severno od Reke, in sicer z magnitudo 1,2.

Močnejši sunek je bilo čutiti v številnih krajih Slovenije, o njem pa poročajo tudi s Hrvaške. Tamkajšnja seizmološka služba je v bližini slovensko-hrvaške meje izmerila potres z magnitudo 4,2 po Richterjevi lestvici. Žarišče potresa je bilo sedem kilometrov severovzhodno od naselja Klana.

Tudi zjutraj so bili sunki

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so zjutraj ob 6.27 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 83 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Rateč.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Rateč, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije