ZAHTEVAJO

Stavka v vrtcih in šolah bo

V nobenem primeru je ne bodo odpovedali. 
Fotografija: Fotografija je simbolična.
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Glavni odbor šolskega sindikata Sviz, na katerem bodo odločali o stavki, je s sobote predstavljen na ponedeljek, je glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj sporočil po pogajanjih z vladno stranjo. Odločitev bo očitno odvisna tudi od razpleta v koaliciji, s katero se bo generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič sestala v ponedeljek.
   
»V Svizu imamo še nekaj pomembnih odprtih vprašanj. Na obeh straneh je bilo danes veliko volje, da jih zapremo, vendar nam jih ni uspelo,« je po današnjih pogajanjih dejal Štrukelj. Izredno sejo glavnega odbora Sviza, ki je bila sklicana za soboto, bodo zato prestavili na ponedeljek popoldne. Odločanje glavnega odbora o stavki, ki je napovedana za 14. marec, je bilo sprva predvideno za soboto.

Preklica ne bo, lahko le preložitev
Ponedeljek zvečer je tudi skrajni rok za preložitev stavke. Računajo, da bodo do takrat z vladno stranjo še uredili dve ključni vprašanji oziroma tri. Do preklica stavke pa po Štrukljevih navedbah ne bo prišlo. »Če bomo na mizo dobili ustrezno ponudbo, bomo glasovali o preložitvi stavke,« je napovedal. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas