STAVKA

Starši in študenti, ti vrtci in šole bodo zaprti

Nekateri vrtci in šole bodo zaprti že jutri, večina pa 14. februarja.
Fotografija: Veste, katere šole bodo zaprle svoja vrata? FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Veste, katere šole bodo zaprle svoja vrata? FOTO: Shutterstock

LJUBLJANA – V sredo bo Slovenijo ohromila prva od napovedanih stavk. Svoja vrata bodo zaprli oziroma se bodo stavki pridružili številni državni organi, pa tudi tisti vzgojni in izobraževalni zavodi, ki so vključeni v Sindikat delavcev v vzgoji, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti (VIR).
Za otroke bo v vrtcih in šolah poskrbljeno. »Če bodo starši po lastni presoji ugotovili, da varstvo potrebujejo, ga bodo tudi dobili,« pojasnjuje Ana Jakopič, sekretarka VIR, in dodaja, da se pedagoški program načeloma ne bo izvajal, razen če bodo stavkali le delavci iz plačne skupine J ali knjižnica. O vsem tem so bili starši obveščeni.

Mirno tudi na fakultetah

Na univerzah predavanj ne bo. Na nekaterih fakultetah Univerze v Ljubljani, ki so članice VIR, bodo predavanja in govorilne ure odpadle, izpiti se bodo izvajali po presoji nujnosti. Univerzitetna knjižnica v Mariboru bo zaprta z izjemo čitalnice. Študentski domovi v Mariboru in Ljubljani bodo svoje delo opravljali le v najnujnejših primerih, saj bodo stavkale servisne in pisarniške službe.

SEZNAM USTANOV, KJER BODO STAVKALI

1. ZAVOD ZA GOZDOVE SLOVENIJE
2. ZAPORSKA UPRAVA (zaradi strogih omejitev okrnjeno delovanje)
3. VVZ SLOVENJ GRADEC
4. VRTEC ŠENTVID (LJUBLJANA)
5. VRTEC ŠENTJUR
6. VRTEC ZARJA CELJE
7.  
9.  


Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije