SKUPNO STALIŠČE

Srečanje Janše in Pahorja: to sporočata Vladimirju Putinu

Ukaz o priznanju dveh samooklicanih separatističnih regij v Ukrajini je groba kršitev mednarodnega prava in resen poseg v suverenost in ozemeljsko celovitost Ukrajine, menita premier in predsednik države.
Fotografija: Ukaz o priznanju dveh samooklicanih separatističnih regij v Ukrajini je groba kršitev mednarodnega prava in resen poseg v suverenost in ozemeljsko celovitost Ukrajine, menita predsednik države in premier. 2020 FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Ukaz o priznanju dveh samooklicanih separatističnih regij v Ukrajini je groba kršitev mednarodnega prava in resen poseg v suverenost in ozemeljsko celovitost Ukrajine, menita predsednik države in premier. 2020 FOTO: Voranc Vogel

Borut Pahor in Janez Janša se strinjata, da je odločitev ruskega predsednika Vladimirja Putina, da podpiše ukaz o priznanju dveh samooklicanih separatističnih regij v Ukrajini, groba kršitev mednarodnega prava in resen poseg v suverenost iter ozemeljsko celovitost Ukrajine, je danes tvitnil Pahor.

Pahor in Janša sta se danes, kot je na twitterju še sporočil predsednik republike, sestala in posvetovala o aktualnih varnostnih razmerah, povezanih z dogajanjem na rusko-ukrajinski meji.

Preberite še: 

image_alt
Vse bolj se iskri na meji z Rusijo in Ukrajino, Janez Janša sporočil tole

Janša je že ponoči na twitterju obsodil rusko priznanje neodvisnosti Donecka in Luganska ter se zavzel, da EU Ukrajini ponudi perspektivo polnopravnega članstva.

Kasneje je opravil konferenčni klic z ministri za obrambo, zunanje zadeve in gospodarstvo Matejem Toninom, Anžetom Logarjem in Zdravkom Počivalškom, na katerem so se dogovorili, da je Slovenija pripravljena podpreti članstvo Ukrajine v EU.

Preberite tudi: 

image_alt
Vojna? Putin v separatistični regiji v Ukrajini pošilja vojsko za »ohranjanje miru«

Predsednik in premier sta na današnjem srečanju govorila tudi o razmerah na Zahodnem Balkanu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije