RAZKRILI SO GA

Sprevodnik zapeljeval potnice, ena ga je imela dovolj

Epilog zgodbe o romantiki na vlaku: osvajalec mora na zagovor.
Fotografija: Manj romantično so na početje zaposlenega reagirali na Slovenskih železnicah, še bo deležen postopka. FOTO: Leon Vidic (fotografija je simbolična)
Odpri galerijo
Manj romantično so na početje zaposlenega reagirali na Slovenskih železnicah, še bo deležen postopka. FOTO: Leon Vidic (fotografija je simbolična)

CELJE, LJUBLJANA – Konec julija smo v Novicah objavili nenavadno romantično zgodbo s Štajerskega: naša bralka Marija (68 let), ki se po tistem delu Slovenije pogosto prevaža z vlaki, se je zapletla s sprevodnikom, ki jo je prvič ogovoril že lansko poletje. Po nekaj srečanjih sta postala tudi intimna, a sta prekinila: vendarle pa se je kondukter še vedno znal oglasiti pri Mariji ter si tudi sposoditi kak denar.

Težava za Marijo je bilo to, da se ji je sprevodnik zlagal, saj je ugotovila, da mu ni ime Simon in da ni iz Laškega (kot naj bi ji dejal), zato je postala sumničava. Tem bolj, ker je na vlaku videla, kako je razpredal pohotne lovke okoli drugih potnic in jih (kot njo) vabil na kavo; njegov telefon je bil vse pogosteje nedosegljiv, zato ga je poskušala najti (tudi) prek našega časopisa. A pravzaprav je 68-letni Mariji še najbolj pomagala prijava na službo za skladnost pri našem železniškem prevozniku.
 

Razkrili so ga


Marija pravi, da je na službi Železnic povedala, kaj vse se je dogajalo med njo in njihovim zaposlenim: »Na železnici so mi povedali, da tega ne sme početi in da ga bodo opozorili.« Povedala je tudi, da je sprevodnik po razkritju afere ne osvaja več:

»Na vlaku imam mir, ne seda več k meni.« Marija zaradi te dogodivščine seveda ne bo opustila vožnje z vlakom.
Vsako prijavo potnika obravnavajo zelo resno, pojasnjuje Tea Šavor s Slovenskih železnic, kjer so uspešno identificirali romantičnega sprevodnika: »Gospa je podala uradno prijavo zoper našega uslužbenca, postopki pristojnih služb so zdaj v teku.« Kot pojasnjuje, so v potniškem prometu zoper zaposlenega začeli postopek obravnave domnevne kršitve ugleda podjetja: »Domnevni kršitelj je pozvan na zagovor pri delodajalcu, ki bo izveden v prihodnjem tednu.« Po naših informacijah naj bi šlo za možakarja s Kozjanskega.

Vendarle smo Marijo pobarali, ali ji je njen sprevodnik vrnil denar, ki si ga je sposodil: »Ni vrnil, ampak saj ne gre za denar. Pustila sem mu.«

Na Železnicah pa pozivajo uporabnike, naj tudi v prihodnje prijavijo vse morebitne kršitve: »Takšno ravnanje namreč škoduje ugledu podjetja. Elektronski naslov za tovrstne prijave je: pritozbe.pohvale@slo-zeleznice.si,« je sklenila Šavorjeva.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije