EPIDEMIJA

Smo pred novim zaprtjem države? Tak naj bi bil predlog

Odgovor na vprašanje, kako bomo preživeli velikonočne praznike, bo znan v teh dneh.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Vlada svetovalna skupina za covid 19 se bo na izrednem sestanku pogovarjala o popolnem zaprtju države. Odločitev o tem, ali nas čaka ponovno zaprtje države, pa naj bi padla v nedeljo, ko se bo skupina na Brdu pri Kranju sestala na sestanku s predsednikom republike Borutom Pahorjem, predsedniki strank in z vodji poslanskih skupin. Mateja Logar je povedala, da je na mizi predlog o popolnem zaprtju, vključno z zaprtjem šol in gospodarstva. Ob tem je še izpostavila, da je končna odločitev na strani vlade.



image_alt
Mateja Logar o začetku tretjega vala: Ni čas za sproščanje


Roman Jerala FOTO: Milena Zupanič/Delo
Roman Jerala FOTO: Milena Zupanič/Delo


Popolno zaprtje države predlaga tudi Roman Jerala s kemijskega inštituta, ki pravi, če bomo zaprli državo in se ne bo nič izboljšalo, bodo rekli, da smo prestrogi, če pa do zaprtja ne bo prišlo in se bo število okuženih dvigalo, pa bo obveljalo, da so reagirali prepozno, so poročali v oddaji Svet. »Mislim, da je treba to vzeti s popolno resnostjo. Poglejmo, kaj se dogaja v naši soseščini.« Predlog popolne prekuženosti države je popolnoma zavrnil in dejal, da to ni rešitev.

»Smo na visokem nivoju. Smo na spodnjem delu vala, in če se začnejo nalagati nove okužbe, lahko pride do hudega vala,« je še dejal in dodal, da smo v domovih za starejše odreagirali prepočasi, prav tako meni, da prepočasi reagiramo tudi v tretjem valu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije