OCENA

Slovenska vojska je bojno pripravljena

Uspešno so končali usposabljanje.
Fotografija: Slovenska vojska. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Slovenska vojska. FOTO: Tadej Regent, Delo

LJUBLJANA – Bataljonska bojna skupina 72. brigade Slovenske vojske (SV) je uspešno končala usposabljanje in na preverjanju bojne pripravljenosti dosegla oceno, da je pripravljena za bojno delovanje, so danes sporočili z ministrstva za obrambo. Na ta način je omenjena skupina pripravljena za izvajanje bojnih delovanj v naslednjih štirih letih.

Kot so sporočili, so preverjanje bojne pripravljenosti po metodi, standardih in merilih Nata opravili ocenjevalci SV, ki sta jih spremljala častnika iz Natovega poveljstva v Izmirju. Preverjanje je potekalo na petih področjih: priprave in načrti, delovanje, logistika, komunikacijsko-informacijska podpora, kadri in administrativno področje.

»Vsa področja so bila ocenjena z oceno pripravljeni za bojno delovanje. Pri tem je bataljonska bojna skupina po najzahtevnejših merilih zavezništva dosegla standarde usposobljenosti, ki veljajo za sile v visoki stopnji pripravljenosti za bojno delovanje, ter je pripravljena in certificirana za izvajanje bojnih delovanj v naslednjih štirih letih,« so zapisali na ministrstvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije