LJUBLJANA

Slovenska odprta, več cest ostaja zaprtih

Zaradi slabega vremena nekaterih del niso mogli zaključiti. 
Fotografija: Slovenska cesta v Ljubljani je bila videti tako. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Slovenska cesta v Ljubljani je bila videti tako. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Gradbena dela na Slovenski cesti v Ljubljani so končana in po njej od danes opoldne promet poteka skladno z obstoječo prometno signalizacijo. Mestni avtobusi Ljubljanskega potniškega promet bodo po Slovenski cesti vozili brez obvozov, so sporočili z Mestne občine Ljubljana. Medtem nekatere druge prometnice v središču mesta še ostajajo zaprte.

Kot so navedli, zaradi slabega vremena v preteklih dneh prenovitvenih del na nekaterih območjih do danes niso mogli zaključiti. Za promet tako ostajajo zaprte Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica, Tavčarjeva ulica na odseku med Cigaletovo ulico in Slovensko cesto ter Miklošičeva cesta v križišču z Dalmatinovo ulico. Predvidoma jih bodo ponovno odprli v sredo, Karlovško cesto in Predor pod Gradom pa predvidoma že dan prej.

Največja zapora je sicer na Gosposvetski cesti, ki so jo sprva nameravali odpreti že konec julija, a so se nato odločili odprtje prestaviti predvidoma na konec avgusta ter ga združiti z odprtjem Dalmatinove ulice. Vozišče na Gosposvetski cesti je sicer že končano in opremljeno z vso predpisano prometno opremo ter signalizacijo. Pešci in kolesarji Gosposvetsko že uporabljajo.
Do sredine septembra bo zaradi prenove vozišča popolnoma zaprta tudi Prešernova cesta med Šubičevo ulico in Erjavčevo cesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije