NADZOR NA MEJAH

Slovenija bo nadzor na mejah podaljšala še za pol leta

Poleti se obeta precejšnja gneča na naših cestah.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec

Slovenija bo še za šest mesecev oziroma do 21. decembra podaljšala nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko, je danes sporočil notranji minister Boštjan Poklukar. Dejal je, da bo nadzor še naprej ciljno usmerjen za preprečevanje kriminalitete ter s čim manj vpliva na lokalno prebivalstvo.

Poklukar je povedal, da je s podaljšanjem že seznanil kolega iz Hrvaške in Madžarske, Slovenija je o podaljšanju obvestila tudi Evropsko komisijo.

Slovenija je odločitev o podaljšanju nadzora sporočila, potem ko je podaljšanje nadzora na meji s Slovenijo danes napovedala Italija.

Povečana nevarnost terorizma

Slovenija je nadzor uvedla 21. oktobra lani, in sicer zaradi poslabšanja varnostnih razmer na Bližnjem vzhodu in povečane nevarnosti terorizma. Kot je danes pojasnil Poklukar, se razmere tam niso izboljšale oziroma se še zaostrujejo.

Minister je dejal, da bo nadzor še naprej ciljno usmerjen in bo tak kot doslej. Poklukar tudi v času turistične sezone zaradi nadzora ne pričakuje večjih težav, kot jih ni bilo že v času božično-novoletnih praznikov.

Italija pa je še za šest mesecev podaljšala nadzor na meji s Slovenijo. Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je z odločitvijo že v torek zvečer v telefonskem pogovoru seznanil slovenskega kolega Boštjana Poklukarja.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije