PRIZNANJE

Slovenec dobil »bruseljskega oskarja« za najboljšega evropskega poslanca

Strokovno komisijo je sestavljalo osem članov.
Fotografija: Franc Bogovič. FOTO: Pisarna MEP Bogovič
Odpri galerijo
Franc Bogovič. FOTO: Pisarna MEP Bogovič

BRUSELJ – Evropski poslanec Franc Bogovič je bil na nocojšnji slavnostni razglasitvi zmagovalcev natečaja za najboljše poslance leta 2018 (2018 MEP Awards) razglašen za zmagovalca v kategoriji Raziskave in inovacije. Natečaj MEP Awards, ki ga neuradno imenujejo tudi »bruseljski oskarji«, vsako leto priredi časnik The Parliament Magazine, zmagovalce kategorij pa je izbrala osemčlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali predstavniki nevladnih organizacij, evropskih institucij in gospodarstva, so sporočili iz pisarne poslanca.
 
Bogovič je ob prejemu nagrade izrazil zahvalo strokovni komisiji in predlagateljem njegove nominacije, konzorciju Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU), ki je po Bogovičevih besedah prepoznalo njegova prizadevanja na področju novih tehnologij v kmetijstvu, promociji bio- in krožnega gospodarstva ter tudi pri odločenosti pri evropski pobudi Pametne vasi, s katero bo EU skrbel za zmanjšanje razvojne vrzeli med urbanimi in ruralnimi območji v prihodnosti. 

Preobrazba evropskega podeželja

»Pametne vasi so obraz evropskih raziskav in razvoja, saj povezujejo številne evropske politike, od digitalnega enotnega trga do mobilnosti ter skupne kmetijske politike EU. Digitalizirana in modernizirana podeželska območja bodo ohranila poseljenost evropskega podeželja, izboljšala dostop prebivalcev podeželskih območij do storitev in s tem povečala njihovo kakovost življenja. Skozi podporo inovacijam in novim poslovnim modelom bomo poskrbeli za preobrazbo evropskega podeželja in za depopulacijo teh območij,« je v svojem nagovoru še izpostavil Bogovič.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije