AFERA SODNA STAVBA

Slavno poročilo Švarc Pipanove Golob končno dobil, ni še jasno, ali je že podpisala odstopno izjavo

Tako v Golobovem kabinetu kot tudi pravosodna ministrica za zdaj vsebine poročila ne komentirajo.
Fotografija: Danes se je iztekel čas Dominiki Švarc Pipan za dostavo dokumentov in ugotovitev v primeru spornega nakupa Robertu Golobu. FOTO: Borut Živulović/bobo F.a.bobo
Odpri galerijo
Danes se je iztekel čas Dominiki Švarc Pipan za dostavo dokumentov in ugotovitev v primeru spornega nakupa Robertu Golobu. FOTO: Borut Živulović/bobo F.a.bobo

Predsednik vlade Robert Golob je popoldne prejel poročilo ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan z njenimi ugotovitvami o spornem nakupu prostorov za potrebe sodišč, so v premierjevem kabinetu potrdili za STA. Ministrica je sicer predsedniku vlade ponudila tudi svoj odstop, a za zdaj še ni jasno, ali je že podpisala odstopno izjavo.

image_alt
Švarc Pipanova ima dovolj: »Hvala za rože in srečno, SD!«

Predsednik vlade in Švarc Pipan sta se sicer minuli teden dogovorila, da ga ministrica v roku enega tedna seznani s končnimi ugotovitvami nakupa prostorov za potrebe sodišče na Litijski cesti v Ljubljani, za katere je ministrstvo odštelo 7,7 milijona evrov. Tako v Golobovem kabinetu kot tudi pravosodna ministrica za zdaj vsebine poročila ne komentirajo.

image_alt
Komentar Tanje Jakše Gazvoda: Dominika – edini problem?

Po prejemu pisne odstopne izjave ima sicer premier sedem dni časa, da DZ obvesti o odstopu Švarc Pipan. Obvestilo o odstopu se mora uvrstiti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Po seznanitvi poslancev z odstopom ministra slednjemu funkcija preneha.

Premier mora nato skladno s poslovnikom DZ v desetih dneh predlagati novega ministra ali DZ obvestiti, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru. Na sestanku s koalicijsko SD so se sicer minuli teden že dogovorili, da bo vodenje pravosodnega resorja začasno prevzel premier Golob sam.

S stavbo na Litijski cesti se ukvarjajo tudi na državnem odvetništvu. Kot so na odvetništvu danes pojasnili na STA, pripravljajo postopek javnega naročanja za izbiro cenilca, s tem namenom so oblikovali tudi zahteve za pripravo cenilnega poročila.

»Podlaga za izvedbo nove cenitve je nova geodetska izmera stavbe na Litijski,« so dodali. Kot je znano, je ta pokazala, da je površina sporne nepremičnine za več kot tisoč kvadratnih metrov večja, kot je bilo zapisano v pogodbi, ki jo je ministrstvo za pravosodje sklenilo s prodajalcem Sebastjanom Vežnaverjem.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije