DOBRODELNEŽ

Sekretar občanom podaril avto

Tudi v Sodražici pomoč občanom, ki nimajo lastnega prevoza. Franc Vesel svojega vozila ni več potreboval.
Fotografija: Nastop dveh Veselov, Aljaža in Andreja Foto: facebook
Odpri galerijo
Nastop dveh Veselov, Aljaža in Andreja Foto: facebook

Tudi v občini Sodražica so v zadnjih letih iskali rešitve, kako naj pomagajo občanom, ki nimajo lastnega prevoza ali pa niso vozniki, da bi prišli do zdravniške oskrbe ali javnih ustanov. Najbolj ugodno različico te pomoči so našli v povezovanju z zavodom Zlata mreža, prek njihove storitve prostofer. Septembra je občinski svet prižgal zeleno luč za podpis pogodbe o pristopu k temu projektu, ki je minuli ponedeljek tudi zaživela. Nekaj dni pred tem so predstavniki Zlate mreže s koordinatorjem Miho Bogatajem izvedli prvo usposabljanje prostovoljcev, voznikov, sledil je slovesen prevzem vozila, ki ga je občini doniral Franc Vesel, državni sekretar za malo gospodarstvo v kabinetu predsednika vlade.


Ob izročitvi vozila (z leve): Franc Vesel, Miha Bogataj, župan Blaž Milavec in Milka Gornik FOTO: Milan Glavonjić
Ob izročitvi vozila (z leve): Franc Vesel, Miha Bogataj, župan Blaž Milavec in Milka Gornik FOTO: Milan Glavonjić

»Ko sem po nastopu funkcije dobil službeni avtomobil, mi je bil lastni že skoraj odveč, če lahko tako rečem. Že takrat, bilo je maja, sem sklenil, da ga bom dal upokojencem, ki so sicer vselej dejavni, saj pri nas ni dogodka brez njihove udeležbe. Nekdo izmed seniorjev bo že lahko prevažal tiste, ki niso vozniki. Ko pa je na občini stekla še akcija po organiziranih prevozih, sem si le še bolj oddahnil,« ni skrival zadovoljstva ob prevzemu vozila Franc, med prijatelji Aco.

Veselo je bilo v Sodražici

Milka Gornik, predsednica Društva upokojencev Sodražica, je vključitev v projekt pomoči pri prevozu starejših ocenila kot veliko pridobitev. »Poleg ducata naših moških članov smo se kot prostovoljke za prevoz vključile tudi tri upokojenke,« se je zahvalila županu Blažu Milavcu in seveda donatorju. Aco, pred tem dolgoletni predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ribnica, ter obrtnik s funkcijami v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, je boter letošnjega nepozabnega februarskega koncerta dveh Veselov, Aljaža in Andreja, v sodraški športni dvorani. Tenorist Aljaž Vesel, ki je šolanje opravil v Švici, trenutno pa deluje v Nemčiji, je ob 200-letnici sodraške šole, junija 2017, navdušil ne le Franca. »Takrat se je v meni porodila ideja, da bi lahko Aljaž še enkrat napolnil našo dvorano ob nastopu s še enim Veselom. To bo Andrej Vesel, moj nečak in vrhunski umetnik, dirigent z Dunaja,« se je spominjal pobude, ki je kmalu padla na plodna tla v domači občini in še širše. In sta nadarjena umetnika napolnila dvorano do zadnjega kotička. 

Nastop dveh Veselov, Aljaža in Andreja Foto: facebook
Nastop dveh Veselov, Aljaža in Andreja Foto: facebook

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije