USTANOVNA SEJA

Šarec skrivnosten o imenih za predsednika državnega zbora

Za LMŠ je sprejemljivih več imen, tudi Miro Cerar.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Srdjan Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Srdjan Zivulovic, Reuters

KAMNIK – Predsednik LMŠ Marjan Šarec je po današnjem pogovoru s predsedniki SD, SMC, SAB in Desusa dejal, da je v igri za predsednika državnega zbora več imen. Zavzel se je za to, da se v petek na ustanovni seji imenuje začasnega predsednika, in napovedal, da bodo medstrankarske pogovore nadaljevali v petek zjutraj.

Šarec v izjavi za medije ni želel navesti, katera vsa imena so v igri za kandidata za predsednika, ki naj bi ga volili na petkovi ustanovni seji. Potrdil je, da je za LMŠ sprejemljivih več imen, tudi predsednik SMC in premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar.


Če bi to prineslo potrebnih 46 glasov, pa so kandidata kljub drugačnim napovedim v preteklih dneh pripravljeni predlagati tudi v LMŠ. To pa ne bi bil on sam ali Brane Golubovič, ki je sicer edini med poslanci LMŠ s poslanskimi izkušnjami, je zatrdil Šarec. Po njegovih besedah bi bilo logično, da bi omenjene stranke na petkovi seji predlagale skupnega kandidata. »Če ne bo en sam, potem nima smisla,« je ocenil in dodal, da se o tem načelno strinjajo.

Šarec vztraja: To so pogovori, ne oblikovanje koalicije

Na vprašanje, ali so se danes pogovarjali tudi že o koalicijskem sodelovanju, je pojasnil, da je šlo za prvi sestanek v taki sestavi in da se je bilo treba pogovoriti marsikaj, po njegovih besedah pa je tekla predvsem o petkovi ustanovni seji. Znova je poudaril, da so to samo pogovori med strankami, ne pa oblikovanje koalicije.

Predsedniki drugih strank po današnjem pogovoru izjav za medije niso dali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije