O SOVI IN ZAPOSLITVI ZNANKE

Šarec o znanki na Sovi: Lahko mi očitate razmerja, bom preživel

Ugotovljene nepravilnosti pri zaposlitvi na Sovi ne zahtevajo prekinitve pogodbe, je zagotovil predsednik vlade. 
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Premier Marjan Šarec je danes na vprašanje Žana Mahniča iz SDS v zvezi z zaposlitvijo Šarčeve znanke na Sovi ponovil, da bodo manjše administrativne nepravilnosti, ki jih je pri zaposlitvah na Sovi ugotovil pristojni inšpektorat, odpravili. Niso pa takšne, da bi morali prekiniti pogodbo o zaposlitvi.
Žan Mahnič, SDS. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Žan Mahnič, SDS. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

»Ko smo prevzeli vlado, je Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) stavkala že 11 mesecev, kar je unikatno stanje za tako službo. Direktor, ki ga je imenovala nova vlada, je takoj začel socialni dialog in vzpostavil normalno stanje,« je uvodoma dejal Šarec.


Razpis za delovno mesto, ki ga je izpostavil Mahnič, je bil prvi v zadnjih 20 letih, ker želijo, da Sova deluje transparentno, je poudaril. »Očitate mi klientelizem, vendar ste vi zadnji, ki to lahko počnete,« je dejal. Sova je po Šarčevih besedah sama zaprosila inšpektorat za javni sektor za nadzor, ker so v opoziciji sprožali različne govorice. Spomnil je na ugotovitve inšpektorata, da je prišlo do nekaterih sistemskih nepravilnosti. Bistvo pa je, da nobena od teh nepravilnosti ne vpliva na pravilnost postopka, je izpostavil. Sova bo ugotovitve inšpektorata po njegovem zagotovilu upoštevala in bo te manjše nepravilnosti administrativne narave tudi odpravila.

Preberite še: V ospredju zaposlitev Šarčeve znanke, Janša: Kremenčkovi. Ste gledali to risanko?
Šarec zaposlil znanko, Sova naj bi vložila kazenske ovadbe


Kar je ugotovil inšpektorat, ni nič takega, kar bi zahtevalo prekinitev pogodbe, je opozoril. »Lahko me blatite na vaših portalih, lahko mi očitate razmerja, bom preživel. Vaše napade bomo zdržali. Da pa razkrivate dele tajnega poročila v arbitražni zgodbi, je pa bolj žalostno.«

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije