HEKTOLITER

Sadni čaj bo nesla tudi svojim gasilcem

Simona Irgolič iz Orehovcev se je razveselila hektolitra. Ni samo gasilka, ampak tudi velika ljubiteljica konj.
Fotografija: Ni kaj, treba bo na dopust. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Ni kaj, treba bo na dopust. FOTO: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Darilnega paketa v nagradni igri Poletje s Slovenskimi novicami, ki ga bralcem letošnje poletje podarjajo Teekanne Fresh, Fruit of the Earth, Svilanit in Slovenske novice, se je tokrat razveselila Simona Irgolič iz Orehovcev, dober streljaj od Gornje Radgone v smeri proti Ptuju. Ekonomistka, sicer že desetletje pisarniška uslužbenka v prestolnici avstrijske Štajerske, Gradcu, živi skupaj s starši, Marto in Francem, na kmetiji tik za gasilskim domom.

»Seveda sem vesela, da sem enkrat v življenju zadela kakšno večjo nagrado. Razveselil me je vaš klic, a priznati moram, da sem skorajda pozabila, da sem poslala kupon iz Novic, te imajo starši naročene že dolga leta. Sicer pogosto sodelujem v nagradnih igrah Slovenskih novic, a doslej nisem imela sreče,« nam je povedala Simona, njen oče Franc pa se je pošalil, češ, kaj bomo s toliko brezalkoholne pijače. »Brez skrbi, vse je dobrodošlo in gotovo ne bo ostala niti ena flaša. Poletje je še dolgo in ohlajen teekanne je pravi za osvežitev. Poleg nas domačih sta tukaj tudi sestri z družinama, zlasti njuni otroci, torej moji nečakinji in nečaka. V bližini je tudi gasilski dom PGD Orehovci, katerega dolgoletna članica sem, in mogoče bo kakšen čaj šel tudi tovarišem gasilcem in tovarišicam gasilkam,« mu je resno odgovorila Simona, ki ni le gasilka, temveč tudi ljubiteljica konj, saj je članica Konjeniškega društva Podivjani žrebci z Zgornje Velke. V hlevu je poleg veliko drugih živali, največ je goveje živine, tudi njen lipicanec, ki ji je v izjemno veselje in zadovoljstvo, ko se pozno popoldne vrne iz Avstrije. 


Letošnja nagrada je najbogatejša doslej. Poleg hektolitra čaja Teekanne Fresh (gre za 100-% čaj sadnega okusa, skuhan in ohlajen, z 0 % sladkorja, 0 % kalorij) je zraven enkratna brisača za na plažo Svilanit, pa Fruit of the Earth (gre za gel iz aloe vere in negovalni losjon na osnovi aloe vere, ki kožo oskrbi z vlago, jo nahrani ter ji vrača prožnost in naravno ravnovesje). Ne gre pa prezreti niti hladilne torbe in torbe za na plažo Slovenskih novic, ki pa tudi ni prazna, v njej je marsikaj, od frizbija in napihljive blazine za telefon do kremice Nivea in seta za manikiro. 

Letos je nagrada še bogatejša. FOTO: Marko Feist
Letos je nagrada še bogatejša. FOTO: Marko Feist

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije