KOŠARA DOBROT

Sadje za zdravje pa še ozimnica

Stanko Janžekovič si Novice kupi prav vsak dan. Nekaj bo dal sinovoma, nekaj pa obdržal sam.
Fotografija: Že prvi dan je izpolnil in oddal prijavnico na nagradno igro Slovenskih novic. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Že prvi dan je izpolnil in oddal prijavnico na nagradno igro Slovenskih novic. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Stanko Janžekovič iz Ljubljane se je odkrito razveselil našega klica, ko smo mu povedali, da je srečni dobitnik polne košare dobrot, s katerimi bralcem in bralkam Slovenskih novic pomagamo obarvati letošnjo jesen. Novice redno kupuje že leta in leta: »Vsak dan kupim Slovenske novice. Nočem biti naročnik, ker se tako prav vsako jutro sprehodim do trafike. Upokojen sem že 50 let in se tako tudi malo razgibam. Imel sem nesrečo pri delu: bil sem na montaži, ko se je podrl strop in sem padel v globino. Ker me niso mogli več zaposliti v montaži, so me invalidsko upokojili,« nam pove.
Sadje za zdravje in polna škatla dobrot blagovne znamke Tuš FOTO: Špela Ankele
Sadje za zdravje in polna škatla dobrot blagovne znamke Tuš FOTO: Špela Ankele

Še kako je bil vesel paketa izdelkov Tuš, v katerem so zlata kava, planšarski čaj, med, ekstra deviško oljčno olje, tunina, nektar, mleko s 3,5 % m. m., kakav simby, čips z okusom paprike, kilogram polnozrnatih muslijev, kilogram bele gladke moke, 300 g sira ementalec, 280-gramski paket napolitank, oblitih s čokolado, 850-gramski kozarec marmelade, kos ta dobre salame.


Srečni izžrebanec je dobil tudi pleteno košaro z ročajem, odejo in še gajbico jesenskega sadja, ki vsebuje kilogram granatnih jabolk in prav toliko mandarin iz doline Neretve, dva kilograma jabolk in kilogram hrušk sadjarstva Žabkar, kilogram belega grozdja kmetije Krošelj in kilogram kakija s kmetije Drnovšček.


Dvainosemdesetletni vdovec Stanko živi sam v Šiški, ima pa dva sinova in dva vnuka. »Nekaj bom dal sinovoma, nekaj bom obdržal jaz. Nič ne bo ostalo,« pove srečni dobitnik, ko ga pobaramo, kaj bo storil z nagrado. Dolga leta je pomagal sosedom v bloku pri hišnih opravilih, saj je izučen ključavničar in vodovodni inštalater. »Če je komu kje kaj puščalo, sem vedno pomagal,« pove Stanko.
Že prvi dan je izpolnil in oddal prijavnico na nagradno igro Slovenskih novic. FOTO: Marko Feist
Že prvi dan je izpolnil in oddal prijavnico na nagradno igro Slovenskih novic. FOTO: Marko Feist

Na nagradne igre se rad prijavlja. »Ko sem videl prijavnico, sem jo takoj izpolnil. Saj si nisem mislil, da bom zadel, poskusil pa sem. Oddal sem tri listke, nato pa ste me že poklicali.« Pred nekaj leti je med predvolilno kampanjo za volitve v evropski parlament sodeloval v nagradni igri. »Zbrati je bilo treba toliko in toliko kupončkov. Jaz sem jih zbral, se prijavil in bil izžreban za obisk Bruslja. Za ves teden smo šli. To je bil največji dobitek v mojem življenju,« nam pove Stanko.
 

Kako sodelovati?


Nova nagradna igra Slovenskih novic, s katero lahko bralci in bralke prejmete polno košaro dobrot, bo potekala do 8. novembra. Vsak dan objavljamo prijavnico, ki jo izpolnite in pošljite na naš naslov (sodelujete lahko tudi na spletni strani promo.delo.si/kosara), in morda boste prav vi tisti, ki ga bo jesen skupaj z našim in vašim najljubšim časopisom bogato obdarila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije