VOJNA V UKRAJINI

Rusi ustavljajo napade na Kijev, ker je Slovenija tja poslala diplomata? To so besede ministra Mateja Tonina

»Vsaka država na svoje načine išče, kako prispevati h koncu vojne.«
Fotografija: Janez Janša in Matej Tonin. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša in Matej Tonin. FOTO: Jure Eržen, Delo

Slovenija je solidarna z Ukrajino, predsednik vlade Janez Janša pa je nepričakovano opravil tudi obisk obleganega Kijeva. Mnogi so njegovo dejanje ocenili za izredno pogumno, hvale vredno, bili pa so tudi takšni, ki verjamejo, da je šlo za predvolilno potezo.

V včerajšnjih soočenjih politikov na Planet TV so o tem vprašali tudi ministra za obrambo Mateja Tonina, ki je dejal, da je cilj, čimprejšnji mir v Ukrajini, sicer da bodo posledice še hujše. »Vsaka država na svoje načine išče, kako prispevati h koncu vojne.« Pri tem izpostavlja, da sta pomembni dve zadevi: narediti vojno nemogočo za Vladimirja Putina, kar se počne s sankcijami, na drugi strani pa pomoč Ukrajini, materialna in humanitarna.

»Pomemben je tudi diplomatski moment, zato je Slovenija v Kijev poslala svojega diplomata. Ker se z diplomatsko prisotnostjo v Kijevu zmanjšajo tudi možnosti napadov. Če ste včeraj zasledovali novice, ste lahko videli, da je Rusija sama najavila, da bo nekoliko zmanjšala stopnjo napadov okrog Kijeva,« je povedal Tonin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije