DEVET IMEN

Rok za vložitev kandidatur se je iztekel: toliko se jih bo borilo za predsedniški stolček

Zadnjega, ki je vložil kandidaturo, ni pričakoval nihče.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik

Do izteka roka za vložitev kandidatur na volitvah predsednika republike, ki bodo 23. oktobra, je bilo vloženih devet kandidatur. Kot so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK), je kandidaturo kot zadnji s podpisi volivcev vložil Edén Fohatom na predlog Društva za srečno življenje Belis.

Kandidature je na DVK, bodisi s podpisi volivcev bodisi podporo stranke oz. poslancev, vložilo devet kandidatov. Pet kandidatur, ki so bile vložene minuli teden, je DVK že potrdila, in sicer kandidature glasbenika Gregorja Bezenška, poslanca NSi Janeza Ciglerja Kralja, kočevskega župana Vladimirja Prebiliča, poslanca SDS Anžeta Logarja in pravnice Nataše Pirc Musar.

V ponedeljek sta kandidaturi vložila še evropski poslanec Milan Brglez ter poslanec Levice Miha Kordiš, v sredo pa ginekologinja Sabina Senčar in Fohatom. Kandidature, vložene ta teden, bo DVK potrjevala danes, končni nabor predsedniških kandidatov pa bo znan v začetku prihodnjega meseca, saj imajo kandidati še do 3. oktobra čas, da umaknejo soglasje h kandidaturi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas