S TEPTALNIKOM

Reševalci moledujejo po akciji na Rogli, naj vas snežna idila ne prevara

Pravijo, da vedno pohitijo, a vseeno lahko traja, da pridejo.
Fotografija: Na Rogli prvi dan leta 2021. FOTO: Gorska reševalna zveza
Odpri galerijo
Na Rogli prvi dan leta 2021. FOTO: Gorska reševalna zveza

V slovenskem hribovju je zapadlo ogromno snega, med prazniki pa se veliko ljudi odpravlja na izlete. Vremenoslovci sicer opozarjajo, da je znova velika nevarnost snežnih plazov, zato pazljivo. 

Gorski reševalci iz Maribora so prvi dan novega leta izvedli reševalno akcijo na Pohorju, ki se je k sreči končala uspešno. A ob tem opozarjajo na družbenem omrežju: »Na prvi dan novega leta je nas ReCO Maribor obvestil, da na območju Lovrenških jezer potrebuje našo pomoč onemogla oseba z bolezenskimi znaki. Osebo smo uspešno, tudi ob pomoči teptalnega stroja, v najkrajšem mogočem času prepeljali do počitniškega naselja na Rogli, kamor smo pospremili tudi svojce. Vsi, ki načrtujete te dni obisk Pohorja, se zavedajte, da je snega precej, vremenske razmere so spremenljive ... tudi na Pohorju se lahko hitro zalomijo stvari, zato bodite primerno opremljeni in ne pozabite, da se baterija vašega telefona v mrazu hitreje prazni ... Na pomoč vam v večini primerov pridemo iz doline, in tudi če zelo pohitimo, lahko traja, preden smo pri vas. Hribi, gore bodo počakali, vaše življenje ne.«

 

Predvsem v visokogorju Julijcev je velika nevarnost snežnih plazov tako v nedeljo kot v prihodnjih dneh. Reševalci še prosijo, da opozorila vzamete resno. Tole je posnetek plazu v hribih, kamor se kljub opozorilom ljudje še vedno odpravljajo.
 
V hribih in gorah je resda idilično, kar kažejo spodnje fotografije, a vseeno ne pozabite na svojo varnost.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije