SPORNI NAKUP

Razkrita vsebina sporočila, ki ga je na ministrstvo za pravosodje poslal glavni tajnik SD

Klemen Žibert pojasnjuje, zakaj je ocenil, da je cena za nakup stavbe na Litijski ugodna, in zakaj je sploh poslal sporočilo.
Fotografija: Klemen Žibert FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Klemen Žibert FOTO: Črt Piksi

Socialni demokrati od predsednika vlade Roberta Goloba pričakujejo, da bo sledil odločitvi stranke in pozval ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan k odstopu. Če tega ne bo storil, predsednica stranke SD pravi, da se lahko znajdejo v resni zagati in se bodo morali v koaliciji pogovoriti, kako naprej.

Fajonova v večernih informativnih oddajah na POP TV in RTV Slovenija ni potrdila navedb nekaterih medijev, da je predsedstvo SD sprejelo odločitev o izključitvi Švarc Pipanove iz SD, je pa večkrat dejala, da ministrica nima več zaupanja stranke in da mora sprejeti objektivno odgovornost za sporni večmilijonski nakup stavbe v Ljubljani.

image_alt
Bodo Dominiko Švarc Pipan vrgli iz stranke? Tanja Fajon: »Manipulira in tudi laže«

Na vprašanje, ali njeno zaupanje uživa generalni sekretar SD Klemen Žibert, ki ga je Švarc Pipanova obtožila vpletanja v sporni posel, je Fajonova odgovorila, da nihče nima njene »bianco zaupnice«, vendar ni na njej, da išče krivdo. »Za to so organi in če bodo ti za kogarkoli od nas ugotovili, da je vpleten, bo prvi, ki bo odšel,« je zatrdila.

Sporno SMS-sporočilo

Švarc Pipanova za vmešavanje v sporni nakup stavbe na Litijski obtožuje drugega človeka SD, glavnega tajnika Klemna Žiberta. Obtožuje ga, da se je vpletal v delo pravosodnega ministrstva, šefu ministričinega kabineta Žigi Čepetu je poslal sporočili, v katerem je zapisal, da je treba nakup stavbe »izpeljati nujno, saj rešujemo perečo problematiko pomanjkanja prostora za upravno sodišče s stavbo, katere nakup je zelo ugoden«.

Žibret je sporočilo, ki so ga objavili na spletni strani N1, poslal z dopusta v Aziji. Pojasnil je, da ga je poslal, ker je bil s strani ministrice »zaprošen za pomoč, kako postopati v konkretni situaciji, da bi lahko izpeljali za ministrstvo pomemben projekt, ki so ga pripravljali leto dni«. Pojasnil je tudi, kaj je mislil s tem, ko je nakup ocenil za zelo ugoden. Pravi, da se je nanašal na kontekst ostalih ponudb, ki so jih prejeli na ministrstvu.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije