PRIPRAVITE LOPATE

Prihaja nova pošiljka snega, ki bo zajela vso Slovenijo

Ponekod bo začelo snežiti že danes, v noči na sredo pa bo sneg pobelil vso Slovenijo. 
Fotografija: Sneg bo pobelil Slovenijo. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Sneg bo pobelil Slovenijo. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje novo pošiljko snega. Danes bo pretežno oblačno, v notranjosti se bo zadrževala nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine 1500 metrov. Na jugovzhodu bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od –3 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Oblačno in vetrovno

V torek bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo le v Posočju. Na jugovzhodu bo občasno naletaval sneg. Rahlo sneženje se bo zvečer razširilo nad večji del Slovenije. Na Primorskem bo še pihala burja, ki se bo popoldne krepila. Najnižje jutranje temperature bodo okoli –3, na Goriškem in ob morju blizu 0, najvišje dnevne od –3 do 1, na Primorskem do 8 stopinj.

Obeti: V noči na sredo bo snežilo. V sredo kaže na oblačno in hladno vreme, občasno bo še rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala burja. V četrtek bo še povečini oblačno in ponekod vetrovno, predvsem na vzhodu bo lahko še rahlo snežilo.

Vremenska slika: Iznad Atlantika se je proti srednji Evropi in Alpam prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa je v območju nizkega zračnega tlaka nastal nov ciklonski vrtinec. Nad naše kraje v nižjih zračnih plasteh z vetrovi vzhodnih smeri doteka hladen in vlažen zrak.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije