IZREDNI NADZOR

Pri pacientki na psihiatrični kliniki Ljubljana opazili modrico

Izredni strokovni nadzor pokazal, da modrica ni bila posledica nasilja, obstaja pa možnost neprimernega ravnanja zaposlenega.
Fotografija: Na psihiatrični kliniki so opravili izredni nadzor o sumu grobega ravnanja s pacientko. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Na psihiatrični kliniki so opravili izredni nadzor o sumu grobega ravnanja s pacientko. FOTO: Voranc Vogel

Izredni strokovni nadzor na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana je pokazal, da modrica pri eni od pacientk ni bila posledica nasilja, obstaja pa možnost neprimernega ravnanja zaposlenega, so sporočili s klinike.

Svojci so februarja obvestili pristojne na psihiatrični kliniki o sumu grobega ravnanja s pacientko. Na oddelku so med pregledom pacientke opazili modrico na levi nadlakti in se v zvezi s poškodbo nemudoma posvetovali z Inštitutom za sodno medicino, so pojasnili na kliniki. Izdali so napotitev na pregled in opravili pogovor z zaposlenimi na oddelku.

Zaposlenega pozvali na zagovor, ki bo v četrtek

Generalni direktor klinike Bojan Zalar je 19. februarja odredil strokovni nadzor, v okviru katerega je tričlanska komisija pregledala dokazila ter opravila razgovore z zaposlenimi na oddelku, pacientko in njenimi svojci.

»Komisija je ugotovila, da modrica ni bila posledica nasilnega ravnanja, obstaja pa možnost neprimernega ravnanja zaposlenega,« so na kliniki zapisali v sporočilu za javnost. Zaposlenemu so vročili vabilo na zagovor, ki bo v četrtek, so pojasnili. Zalar je poudaril, da imajo ničelno toleranco do nasilja. Poleg tega je zatrdil, da so kot ustanova zavezani k visokim standardom oskrbe pacientov, še posebej pa je osebje izučeno za delo z občutljivimi družbenimi skupinami, torej osebami z duševnimi motnjami in starejšimi.

image_alt
Na psihiatrični kliniki v Ljubljani spet sum neprimernega ravnanja zaposlenega

Dodal je, da so v tem primeru svojci korektno in razumno sodelovali ter s tem bistveno pripomogli k ugotavljanju stanja. Sporočili so še, da bodo gradivo posredovali pristojnim organom.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije