ZANIMIVE TEME

Preverili smo, iz česa so diplomirali predsedniški kandidati: nekateri naslovi niso presenetljivi, drugi pa ...

Preberite, kaj so v diplomskih, magiustrskih ali doktorskih delih raziskovali predsedniški kandidati.
Fotografija: Anže Logar. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Anže Logar. FOTO: Črt Piksi

Volitve za novega predsednika Slovenije se nezadržno približujejo. Počasi bomo o kandidatih vedeli že domala vse. Naj mali košček k mozaiku, ki si ga o kandidatih ustvarjate bralci, dodamo še mi. Tokrat smo izbrskali, kakšne so teme, ki so med formalnim izobraževanjem zanimale kandidate, ki se letos podajajo v boj za predsednika.

image_alt
Koga ljubijo predsedniški kandidati? (FOTO)

Vrstni red predstavitve kandidatov sledi redu, ki bo na volilnih lističih v nedeljo, 23. oktobra.

  • Milan Brglez

Dr. Milan Brglez. FOTO: Uroš Hočevar
Dr. Milan Brglez. FOTO: Uroš Hočevar
Leta 1992 je končal študij politologije – smer mednarodni odnosi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Njegovo diplomsko delo ima naslov Imunitete in privilegiji v novejšem diplomatskem in konzularnem pravu: poskus primerjalne analize. Magisterij je vpisal na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in ga leta 1996 zaključil z delom Kodifikacija sodobnega diplomatskega prava. Leta 2006 je uspešno obranil doktorsko disertacijo na Fakulteti za družbene vede z naslovom Pomen nepozitivističnih epistemoloških in realističnih ontoloških predpostavk za osmišljanje mednarodnih odnosov in metodologije njihovega proučevanja. 

Govori angleško (aktivno), nekdanjo srbohrvaščino oz. današnje izpeljanke (aktivno) in francosko (pasivno).

  • Anže Logar

Anže Logar. FOTO: Črt Piksi
Anže Logar. FOTO: Črt Piksi
Leta 2000 je diplomiral z naslovom Globalna potrdila o lastništvu in njihova uporaba na primeru SKB banke na visoki poslovni šoli na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Leta 2006 je magistriral na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije z naslovom Evropska unija – zgodba o uspehu ali usoda Rimskega imperija?. V juliju 2016 je doktoriral na Fakulteti za uporabne družbene študije z disertacijo Volilni sistemi in njihov vpliv na kvaliteto demokracije.

  • Janez Cigler Kralj

Janez Cigler Kralj. FOTO: Voranc Vogel
Janez Cigler Kralj. FOTO: Voranc Vogel
Diplomiral je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, smer politologija – analiza politik in javna uprava leta 2009 s temo Sprememba funkcij slovenskega parlamenta po vstopu v EU: obravnava zadev EU v mandatu 2004–2008.

  •  Miha Kordiš

Miha Kordiš. FOTO: Jože Suhadolnik
Miha Kordiš. FOTO: Jože Suhadolnik
Je leta 2016 diplomiral iz filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani s temo diplomskega dela Študentsko uporništvo kot pogoj kulture.

  • Nataša Pirc Musar

FOTO: Nataša Pirc Musar Osebni Arhiv
FOTO: Nataša Pirc Musar Osebni Arhiv
Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je leta diplomirala leta 1992 s temo Splošni pogoji IATE pri sklepanju letalskih pogodb. Pravosodni izpit pa je opravila leta 1997. Novembra 2015 je na dunajski pravni fakulteti doktorirala s tezo Kako najti pravo ravnovesje med varstvom osebnih podatkov in dostopom do informacij javnega značaja z uporabo testa interesa javnosti.

Aktivno govori angleško, hrvaško in srbsko.
 

  • Vladimir Prebilič

Vladimir Prebilič. FOTO: Jože Suhadolnik
Vladimir Prebilič. FOTO: Jože Suhadolnik
Diplomiral je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1998 na dvopredmetnem programu A – zgodovina in B – geografija. Naslov diplome na zgodovini je Zgodovina območja Kočevska Reka : (1890-1948), naslov diplome na geografiji pa Geografska analiza območja Kočevske Reke za potrebe obrambe. Magistriral je leta 2001 na obramboslovju s temo:Temeljni modeli konverzije vojaških objektov : (na primerih ZDA, Velike Britanije in Nemčije). Doktorat je opravil na FDV leta 2004 s tezo: Logistika oboroženih sil Nemčije v času II. svetovne vojne.

Tekoče govori angleško, nemško in hrvaško/srbsko ter pasivno francosko.

  • Sabina Senčar

Sabina Senčar. FOTO: Jože Suhadolnik
Sabina Senčar. FOTO: Jože Suhadolnik
Je zdravnica ginekologinja. Zdravniki za dokončanje študija ne pišejo diplomskega dela v obliki, ki je poznana večini drugih študijev. Oni nadaljuje šolanje na specializacijah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije